„Od 31. března bude Ostrava a celý kraj díky LOTu spojený přes Varšavu s celou Evropou, severní Amerikou a Asií. Dalším významným krokem je navýšení týdenních frekvencí na deset tak, aby spojení vyhovovalo jak business cestujícím, tak obyvatelům regionu a výrazně podpořilo příliv zahraničních návštěvníků a zahraničních investic do Moravskoslezského kraje,“ uvedl Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel Letiště Ostrava.

Natáčení 9. dílu krimiserálu Místo zločinu Ostrava v Karlově Studánce.
Podívejte se: Šéf Kříž jako Poirot. 9. díl zločinů z Ostravy bude z lázní

Od 31. srpna tak budou z Ostravy do Varšavy létat dva spoje denně, a to v 13.25 a 17.05, v pondělí a sobotu bude létat dřívější spoj, v pátek a neděli pozdější.

“Pravidelné denní letecké spojení se světem je důležité pro příchod zahraničních firem s vysokou přidanou hodnotou, které pomohou při transformaci kraje na dobu bezuhelnou.” podotkl Jakub Unucka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Potravin v České republice je dostatek. Obchodníci mají plné sklady a průběžně doplňují zásoby
Nákupní panika kvůli nákaze? Potravin je v Česku dostatek, uklidňují obchodníci

K TÉMATU

LOT nově doplní spojení na každý den, do září bude chybět spojení ve středu a v neděli. Nedochází zatím ani ke změně typu letadla, všechny lety mají být provozovány letadlem Bombardier Dash 8 Q400. Výjimkou bude pouze první let při zahájení, kdy přilétne Embraer E-175. Se změnou letového řádu a přidáním dalších letů LOT zamíchal i cenami letenek z Ostravy. Zatímco spojení do Varšavy začíná na stejné ceně, došlo ke zlevnění letenek do jiných destinací s přestupem ve Varšavě. Například zpáteční letenka do New Yorku z Ostravy stojí kolem 11 tisíc korun, do Bruselu kolem tří tisíc korun.