Pro zákazníky zároveň Albert nalepí do prostoru před pokladnami navigační samolepky, které vyznačí bezpečný dvoumetrový sanitační odstup mezi zákazníky. Obchody Albert již více než dva týdny plní kritickou úlohu v zásobování obyvatel potravinami a drogistickým zbožím.

Pilotní montáže proběhly již v průběhu neděle v obchodech Albert v Praze a Olomouci. Plošná instalace ochranných plexiskel do ostatních prodejen v celém Česku probíhá od dnešního dne a dokončena bude ve čtvrtek. Obslužnost pokladny, stejně jako servis zákazníkům nainstalovaná plexiskla nijak neomezí.

Pracovníci na pokladnách mají k dispozici také ochranné rukavice, dezinfekční gely nebo antibakteriální mýdla. Pokladní pásy i madla košíků a nákupních vozíků jsou pravidelně dezinfikovány. V úseku čerstvých potravin jsou k dispozici jednorázové rukavice.

Odběrové místo v areálu Městské nemocnice Ostrava, březen 2020.
V Městské nemocnici odebrali desítky vzorků, vzniklo speciální oddělení

Zpřísněná preventivní hygienická opatření pak zákazníci dodržují v pekárně, kde je obzvlášť důležité dodržovat dvoumetrový odstup, neshlukovat se a vzít si nové rukavice. Nově začaly obchody Albert také balit vybrané druhy běžného pečiva do sáčků a folií.

Pravidla, které obchody Albert po zákaznících žádají, jsou komunikované zejména prostřednictvím interního rozhlasu. „Děkujeme našim zákazníkům, že nám tuto nelehkou situaci pomáhají zvládnout,“ uvedl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.