O shodě informovali ve středu dopoledne. 

"Společnost OKD se dnes dohodla s odborovými organizacemi na podobě nové kolektivní smlouvy pro období let 2014-2018. Obě strany přistoupily na kompromis, který firmě umožní pokračovat v restrukturalizaci, zaměstnancům přináší jistotu v podobě ponechání mzdových tarifů na stejné úrovni jako v roce 2013 a zachování většiny benefitů. Průměrné mzdy v OKD zůstanou vysoko nad regionálním průměrem," informoval mluvčí OKD Marek Síbrt.

Odboráři čekali na vstřícný návrh firmy.

"My už jsme žádný návrh předkládat nemohli. Čekali jsme, zda zaměstnavatel předloží kompromisní návrh a ten skutečně dnes předložil. My s ním souhlasili a tím došlo k dohodě. Především se jednalo o plat na dovolenou a Vánoce a výši odstupného pro propouštěné zaměstnance při organizačních i útlumových opatřeních. Kolektivní smlouva platí do roku 2018 s tím, že pro jednotlivé roky můžeme jednat o úpravě mezd v závislosti na aktuální inflaci," řekl Deníku odborový předák Jaromír Pytlík. 

Co obsahuje kolektivní smlouva?

• Ponechání mzdových tarifů důlních dělníků, povrchových dělníků a THZ v roce 2014 ve stejné výši jako v roce 2013. V dalších letech se povedou jednání o dodržení závazku na reálné mzdě.
• Přídavek na dovolenou a na Vánoce ve výši šesti a šestinásobku průměrných denních platů.
• Podíl zaměstnanců na hospodářském výsledku společnosti. Například při dosažení čistého zisku po zdanění ve výši 900 miliónů korun v roce 2014 budou zachovány průměrné mzdy na úrovni roku 2013. Při dosažení lepšího výsledku bude bonus dále zvyšován podle pravidel sjednaných v kolektivní smlouvě.
• Zachování příspěvku na penzijní připojištění ve stávající výši a za stávajících podmínek.
• Zachování poukázek pro zaměstnance ve stávající výši a za stávajících podmínek.
• Zachování příspěvku na životní pojištění ve stávající výši a za stávajících podmínek.
• Zachování stabilizačních odměn dle stávajících podmínek.
• Sjednocení prémiových řádů důlních, povrchových dělníků a THZ mimo Dolu Paskov.
• Ponechání prémiového řádu Dolu Paskov na stávající úrovni.
• Snížení zvýšeného odstupného z organizačních důvodů z maximálního trojnásobku na dvojnásobek.
• Zachování zvýšeného odstupného v sociálním programu na maximálním pětinásobku.
• Vyplacení odchodného ze zdravotních důvodů při obecné chorobě až ve výši trojnásobku.
• Zrušení odchodného při odchodu do důchodu.

Vedení firmy se odvolává na svízelnou ekonomickou situaci.

„Uzavření nové kolektivní smlouvy je klíčové jak pro OKD, tak pro naše zaměstnance. Ustoupit musely obě strany a jsem rád, že jsme vzhledem k extrémně náročné situaci, v níž se OKD v současnosti nachází, dokázali nalézt dohodu. Je zřejmé, že ani jedna strana nemohla při zdlouhavém a obtížném vyjednávání jednoznačně prosadit všechny své požadavky. Dojednaný kompromis nám umožní pokračovat v komplexní restrukturalizaci, kterou společnost OKD prochází proto, aby nepatřila mezi stovky světových těžařů, kteří byli letos vzhledem k situaci na trzích nuceni ukončit činnost. Zaměstnancům kolektivní smlouva přináší jistotu a zachování platů na nadprůměrné úrovni v porovnání s regionem i celou Českou republikou, ale i většiny sociálních benefitů. Jsem rád, že obě strany si uvědomily vážnost situaci a ukázaly, že dokážou táhnout za jeden provaz. Těžařský průmysl prochází největší krizí za posledních 30 let, a proto je nutné se soustředit na práci. Ať jde o tuny vytěženého uhlí, které potřebujeme dodávat našim zákazníkům, nebo bezpečnost práce, o níž nám jde především," komentoval podepsání smlouvy generální ředitel OKD Ján Fabián.

Čtěte také všechny články o Uhelné krizi