Irský nízkonákladový dopravce Ryanair bude mezi Letištěm Leoše Janáčka a londýnským letištěm Stansted létat dvakrát týdně, vždy v sobotu a v úterý.

Start nové linky, kdy doubledecker spojí Dolní oblast Vítkovice se zoologickou zahradou, 5. června 2021 v Ostravě.
Dvoupatrový výletní "tahák". Co o ostravských doubledeckerech možná nevíte

Linka doplní nabídku dovolenkových letů do většiny tradičních letních destinací. O ty je u cestujících s blížícím se létem stále větší a větší zájem. Kromě obnovení letů do Londýna ovšem ostravskému letišti pravidelné přímé spojení se světem chybí, v říjnu by se ale měla vrátit linka do Varšavy.

Vše nicméně závisí na vývoji epidemické situace ve světě a platných protiepidemických opatřeních při cestování. Ty jsou například ve Spojeném království, kam se bude od soboty z Ostravy létat, velmi přísná.

Slezský železniční spolek bude až do září pravidelně o víkendech vypravovat na okružní poznávací jízdy po uhelných vlečkách na Ostravsku a Karvinsku speciální osobní vlaky. Snímek z premiérové výletní jízdy, která se uskutečnila v sobotu 12. června 2021.
Moravskoslezský kraj má novou atrakci. Po uhelném revíru jezdí výletní vlaky

Za jejich zmírnění se postavilo i několik velkých aerolinií, včetně již zmíněného Ryanairu. Po vládě Borise Johnsona žádá, aby vytvořila transparentní model cestovních restrikcí, který by před klíčovými letními měsíci mohl obnovit důvěru v leteckou dopravu. Nyní totiž v podstatě neexistuje destinace, kam by se i naočkovaní Britové mohli vydat na dovolenou, a přitom uniknout povinné desetidenní karanténě při návratu.