Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem skupiny AWT se stal Zbigniew Klepacki. Dočasně pověřený generální ředitel David Prchal se vrací na pozici finančního ředitele.

Předseda představenstva PKP Cargo Adam Purwin na společném setkání s primátory a starosty Moravskoslezského kraje představil strategii rozvoje AWT v moravskoslezském regionu.

Zapojení AWT do struktury PKP Cargo přinese řadu synergií a úspor v provozu. Propojení tras, rozšíření nabídky pro stávající klienty obou společností a prodloužení obsluhovaných tras vytvoří prostor pro růst společnosti spojený s novými pracovními příležitostmi pro lidi v regionu.

„Vypracování společné produktové nabídky pro stávající klienty, rozšíření služeb i počtu klientů se pozitivně odrazí na výkonu AWT. Společnost by se měla v následujícím období dynamicky rozvíjet a rozšiřovat rozsah i kvalitu svých služeb. To s sebou přinese příležitost pro místní lidi i pro moravskoslezský region jako takový," uvedl Zbigniew Klepacki, generální ředitel AWT.

Mezi konkrétní rozvojové plány, které vedení PKP Cargo představilo, patří rozšíření přepravního terminálu v Paskově, který by se v budoucnu mohl stát významnou dopravně-přepravní mezinárodní křižovatkou s nadregionálním významem.

Za strategické řízení celé skupiny AWT bude zodpovědný z pozice generálního ředitele Zbigniew Klepacki, který v minulosti působil jako náměstek ministra. „Je to velmi zkušený manažer, jehož důležitým úkolem je navázat na dosavadní kroky managementu a nasměrovat společnost k dalšímu dynamickému růstu," vysvětlil Adam Purwin, předseda představenstva PKP Cargo.

Jak dodal, pro naplnění strategických obchodních cílů potřebuje společnost ale i zkušenost lidí z regionu, kteří AWT a její klienty dobře znají.

„Proto v nejužším vedení zůstává dosavadní ředitel David Prchal na pozici finančního ředitele a David Kostelník na pozici provozního ředitele AWT," dodal Adam Purwin.