„Slyšel jsem o tom, že ten bývalý provozovatel pumpu zavřel z toho důvodu, že platil vysoký nájem. Mluvilo se dokonce o částce čtyřicet tisíc korun měsíčně. Pokud je tato informace pravdivá, tak se ani nedivím, že to nakonec takto skončilo. I já bych byl rád, kdyby se pumpa opět otevřela. Kdo by to ale za těchto podmínek provozoval, to netuším," zamyslel se před časem Milan Kubíček z Chlebovic.

Tankování řeší před markety

Někteří řidiči mají kvůli tomu nemalé starosti. „Když v naší obci zavřeli čerpací stanici, začala jsem jezdit na benzin do Frýdlantu nad Ostravicí, občas tankuji i před nějakým marketem ve Frýdku-Místku, kde bývá benzin levnější, když máte nákup za určitou částku. Určitě by mě potěšilo, kdyby se benzinka opět otevřela," svěřila se Zdeňka Marková z Palkovic.

Další šoféři se s tím už smířili. „Na té pumpě jsem nikdy netankoval. Většinou jsem do nádrže nabíral benzin jinde. Pokud mám mluvit sám za sebe, paradoxně mi zas až tak nechybí," řekl sedmadvacetiletý Jakub Marák z Palkovic. „Když ta pumpa ještě byla v provozu, několikrát jsem tu tankoval. Asi před sedmi roky. Abych byl ale upřímný, nějak mně její zavření nevadí," uzavřel Jiří Bužek z Palkovic, jenž bydlí pár set metrů od pumpy.