Po loňské nevydařené sezoně bezpochyby doufáte, že ta letošní bude lepší. Co nového jste pro hosty/lyžaře připravili?
Ano, po loňském uzavření, které loni přišlo jako velké zklamání těsně před Vánocemi, pevně doufáme, že tentokrát budeme moci naše hosty přivítat. Těšit se mohou na nový nápojový lístek, odpočinek ve wellness nebo thajskou masáž. Rodiče také zajisté ocení dětský koutek s možností hlídání dětí.

Ski areál Bílá a Hotel Bauer. 4. prosince 2021.
Skiareál Bílá je připraven odstartovat sezonu, pozornost lákal už o víkendu

Jak moc omezují chod hotelu a provoz služeb protiepidemická opatření? Jste nějak kapacitně omezeni? Funguje u vás vše v běžném režimu – bazén, masáže, wellness?
Všechny hotelové služby jsou plně k dispozici. Zároveň však dodržujeme všechna aktuální protiepidemická opatření.

Ski areál Bílá a Hotel Bauer. 4. prosince 2021.Ředitelka hotelu Bauer v Bílé Barbora Liďáková.Zdroj: Deník/Lukáš StonPředpokládám, že ve vnitřních prostorách hotelu platí režim pohybu hostů s respirátory, atd… Jak to hosté snášení? Respektují to?
Ano, všude po celém areálu je povinnost nošení respirátorů. Většina hostů opatření dodržuje, na části z nich je už znát nervozita. Rádi by trávili dovolenou bez těchto restrikcí.

Hotel Bauer platí za velmi oblíbené a vyhledávané zařízení v Beskydech. Projevují se nějak aktuální epidemická situace na obsazenosti hotelu, na zájmu hostů. Neruší například pobyty přes Vánoce nebo o Silvestru? Máte plno?
V současné chvíli zaznamenáváme snížený zájem hostů i rušení rezervací. Důvod je prostý: nechtějí přijmout fakt, že ubytovat se mohou pouze očkovaní. Obsazenost se tedy mění z hodiny na hodinu, uvidíme, jak ve finále zimní sezona proběhne.

Ski areál Bílá a Hotel Bauer. 4. prosince 2021.
Milovníci lyžování v Moravskoslezském kraji musí počítat s dražšími skipasy

Kdo je vašim typickým a nejběžnějším zákazníkem? Jednotlivci, skupiny, rodiny s dětmi…? Co jiného se jim na Bílé kromě lyžování nabízí?
Náš hotel si velmi oblíbily rodiny s dětmi a páry. V zimních měsících jsou depandance 20 metrů od hotelu využívány lyžařskými kurzy. Bílá nabízí v zimním údobí také krásné turistické a běžkařské trasy, procházku k zvířecí obůrce. Ideální polohu má obec také pro výstupy na nejvyšší hory Beskyd.