S příchodem jara představili zástupci Fora Nová Karolina projekt určený zejména pro nejmenší - zbrusu nová a moderní herna se rozkládá na ploše 400 m2 a nabídne nejen zábavu, ale také vzdělávací prvky a v budoucnu také virtuální realitu. Jedinečná Karolinská Divočina se v pátek 18. března 2022 otevře veřejnosti a v sobotu se navíc mohou děti těšit na zábavní program, kterým provede Tomáš Zástěra z reality show Survivor. Myšlenka interaktivní herny vznikla již v roce 2019 a samotná realizace trvala jeden rok.

Nové dětské hřiště v OC Forum Nová Karolina, 11. února 2022 v Ostravě.
Unikátní Divočina v Ostravě se dnes otevírá. Podívejte se, takto vypadá

Design džungle a ztraceného města bude malým průzkumníkům nabízet dobrodružnou jízdu na obří skluzavce či toboganu, opičí dráhu, lanové mosty, prolézačky, důlní budovu, větrnou turbínu, solární panel, ale také letecký simulátor.

Kromě bádání v džungli se děti budou také vzdělávat ohledně recyklace, koloběhu vody v přírodě, získávání obnovitelných zdrojů, funkcí převodového kola či výroby medu. „Do budoucna chceme přidat také možnost zapůjčení brýlí na virtuální realitu, díky kterým odhalí děti s rodiči příběh ztraceného města,“ dodává Tomáš Lučan, marketingový ředitel Fora Nová Karolina. Maminky s malými dětmi mohou zdarma využít herničku pro batolata, která nabízí třeba kuličkový bazén, balanční prvky či edukativní atrakce pro nejmenší.