VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vyhlídka představila Gurmánský kalendář pro rok 2014 i nové doprovodné akce

Zvěřinové, jehněčí či dýňové speciality, borůvky, hřiby a lanýže v různých variacích či degustační menu oslavující tradiční valašskou gastronomii a regionální produkty – to vše nabídne návštěvníkům v rámci tradičního Gurmánského kalendáře v roce 2014 zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

21.1.2014
SDÍLEJ:

Steak z mladého býčka.Foto: DENÍK/archiv

Gurmánský kalendář pro rok 2014 zahrnuje celkem dvanáct degustačních menu, připravovaných na různá témata dle sezónně dostupných surovin. Nově jej letos doprovodí další programy.

„Vedle kvalitních surovin v gastronomii se v poslední době stává atraktivním tématem etiketa stolování, v níž se ale ne každý spolehlivě orientuje. Návštěvníkům proto letos nabídneme tématické večery Etiketa stolování s degustačním menu, které v sobě spojují degustaci pokrmů i vín s výkladem odborníka na etiketu, Alexandra Burdy ze Slezské univerzity v Opavě. Hosté se během večera dozví více o doporučeném chování v restauraci, výběru jídla i celkově vhodném způsobu komunikace, řeči těla a podobně, to vše zábavnou a nenucenou formou. Nejbližší termíny jsou vypsány na 4. duben a 30. květen," uvedla vedoucí hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

V lednu Vyhlídka hostům nabízí první degustační menu z letošního Gurmánského kalendáře, nazvané Zvěřina zahalená kouřem. Zahrnuje srnčí paštiku, krém z lišek s bramborovou slámou, jelení hřbet s dýňovými kapkami, kukmákem a pohankovým pyré a jako sladkou tečku domácí kaštanovou zmrzlinu ve sněhovém kabátku s višňovým želé. Menu je v nabídce až do 31. 1.

Spa hotel Lanterna, jehož je restaurace Vyhlídka součástí, se navíc letos opět zapojí do řady dalších gastronomických akcí. Vyhlídka je mj. jedním z pouhých čtyř podniků ve Zlínském kraji, které byly vybrány do Grand restaurant festivalu. Ten startuje již 15. ledna a gurmánům nabízí možnost seznámit se s gastronomií vybraných předních podniků po celé České republice formou ochutnávek degustačních porcí za speciální ceny.
Na začátku července se zde uskuteční tradiční Soutěž o nejlepší valašský sýr. Vyhlídka je také jedním z hlavních partnerů známého Karlovského gastrofestivalu. Kuchaři při něm nejen prezentují vlastní speciality, ale hostí také přední kuchaře včetně držitelů michelinské hvězdy a koná se i tradiční soutěž o nejlepší valašský frgál. Letošní 6. ročník je plánován na 3. – 5. října.

Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice se nachází ve vyhlášené turistické oblasti uprostřed CHKO Beskydy s bohatými možnostmi turistiky, cyklistiky, lyžování i relaxace. Hotel si zakládá jak na vysoké úrovni wellness služeb, tak i gastronomie s akcentem na poctivou valašskou kuchyni v moderním pojetí, regionální produkty a čerstvé, tradiční suroviny typické pro Valašsko. Loni hotel přešel na tzv. zelenou linii v nabídce snídaní. Hostům nenabízí kupovaná jednoporcová balení různých pochutin, ale vše je připravováno čerstvé a servírované v miskách. „Mícháme si sami kvalitní smetanové jogurty s lesním ovocem a cukrem, čímž jsme docílili odstranění konzervantů a umělých barviv, vyrábíme vlastní pomazánky i saláty, krájíme kvalitní máslo a podáváme domácí chléb a pečivo či frgály naší vlastní produkce," popisuje šéfkuchař Pavel Václavík. Proměnou prošla také nabídka pokrmů pro děti, z níž definitivně zmizely hranolky a kečup. V roce 2014 má v nabídce hotelu přibýt med vlastní produkce. Včelí úly byly na nedaleké louce umístěny na podzim, první med se očekává letos v létě. www.lanterna.cz

Restaurace Vyhlídka hotelu Lanterna.

Restaurace Vyhlídka hotelu Lanterna.

Etiketa stolování s degustačním menu

TERMÍNY: 4. 4. a 30. 5. 2014 od 18:00 hodin
ZAHRNUJE:
• Degustační menu o čtyřech chodech v zážitkové restauraci Vyhlídka
• Selekci vín snoubených k menu
• Etiketu stolování zábavnou formou – Alexandr Burda
CENA: 1 190 Kč/osoba
Hosté, kteří využijí v den akce také ubytování ve Spa hotelu Lanterna, zaplatí zvýhodněnou cenu 2 290 Kč/osoba/noc (oproti obvyklé ceně 3 040 Kč).
Alexandr Burda je vysokoškolským profesorem na Slezské univerzitě v Opavě a současně odborníkem v oblasti gastronomie, řízené degustace nápojů, činnosti sommeliéra a baristy.

Gurmánský kalendář 2014

Leden – Zvěřina zahalená kouřem
Únor – Návrat ke kořenům
Březen – Vítání jara
Duben – To nejlepší od místních farmářů
Květen – Menu z královské zeleniny
Červen – Menu z mladých býčků
Červenec – Borůvkové pokušení
Srpen – Z rybářských sítí
Září – Z houbařského košíku
Říjen – Kouzlení z dýně + Karlovský gastrofestival (3. – 5. 10.)
Listopad – Kouzlení z dýně (do 6. 11.), Husí hody (7. – 23. 11.), Tajemství černých lanýžů (od 24. 11.)
Prosinec – Tajemství z černých lanýžů

Autor: Redakce

21.1.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Řemeslné práce - Řemeslné práce Zámečník27 000 Kč

Zámečníci strojů Strojní zámečník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč, mzda max. 29000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: C04 z:22/2/2018, Náplň práce:, -sestavování ocelových konstrukcí se specializací na výrobu dílců jeřábových věží , pro stavební průmysl, radlic a lopat pro stavební stroje , , Požadujeme: , - manuální zručnost , - praxe v sestavování ocelových konstrukcí, - svářecí průkaz metodou 135 (CO2) dle ČSN-EN-ISO , - dobrý fyzický a zdravotní stav , - spolehlivost a zodpovědný přístup k práci , Nabízíme: , - zázemí ve stabilní a perspektivní společnosti , - práci ve vstřícném a přátelském kolektivu spolupracovníků , Jiná sdělení: , V případě zájmu zašlete svůj životopis na e-mail: david.subert@sdpeople.cz nebo mne kontaktujte na tel.: 725 813 533., Nástup možný ihned.. Pracoviště: Sdpeople, s.r.o., pracoviště frýdlant nad ostravicí, Hlavní, č.p. 1605, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí. Informace: David Šubert, +420 725 813 533.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Tesař20 000 Kč

Tesaři TESAŘ - POKRÝVAČ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: C04 a:22/2/2018, Náplň práce - tesařské práce v rámci okresu Frýdek-Místek, Ostrava a okolí., Vyučení v oboru - není podmínkou, ŘP sk. B - výhodou, není podmínkou, TR - čistý, praxe v oboru nebo ve stavebnictví výhodou, není podmínkou, zaškolíme., Požadujeme pracovitost, samostatnost, zručnost, schopnost práce ve výškách., Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou., Kontakt výhradně telefonicky a domluvit si termín osobního pohovoru.. Pracoviště: Petr pollák, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí. Informace: Petr Pollák, +420 777 177 485.

Informační technologie - Informační technologie Správce informačního17 000 Kč

Technici počítačových sítí a systémů IT TECHNIK/ADMINISTRÁTOR. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 27000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme - pokročilá znalost desktopových operačních systémů (Linux, Windows), kancelářských aplikací, znalost počítačových sítí TPC/IP, znalost AJ pro čtení technické dokumentace a písemnou komunikaci, ochota se rozvíjet a vzdělávat, ŘP sk. B výhodou., Náplň práce - poskytování podpory interním uživatelům v oblasti informačních systémů a informačních technologií, instalace, výměny, konfigurace, profylaxe a opravy koncových zařízení (PC, notebooky, tiskárny, periferie), zajištění provozuschopného stavu výpočetní techniky uživatelů, dostupnost IS a veškeré jejich funkcionality uživatelům, zajištění bezpečnosti IT., Výše mzdy dle zkušeností a znalostí., Životopis v anglickém a českém jazyce zaslat na e-mailovou adresu: prace@pickering.cz, Pracoviště: Třinec. Pracoviště: Pickering interfaces s.r.o. [1], Smetanova, č.p. 525, 739 61 Třinec 1. Informace: Petr Konderla, +420 558 987 600.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč18 000 Kč

Svářeči ZÁMEČNÍK - SVÁŘEČ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: A11 z:22/2/2018, Náplň práce:, - svařování nerezových dílců, - skládání a kompletování nerezových dílců dle technické dokumentace, - svařování metodou ZK 141 8 nebo ZK 135 1, Požadujeme:, - SOU nebo SŠ, - znalost technické dokumentace, - praxe ve svařování ZK 141 8 nebo ZK 135 1 , - práce ve 2 směnném provozu (06:00-14:00; 14:00-22:00), - spolehlivost, flexibilita, samostatnost a týmová spolupráce, Nabízíme: , - 5 týdnů dovolené, - stravenky ve výši 100 Kč, - odpolední příplatky, - odměna za docházku (měsíčně), - příspěvek na životní nebo penzijní připojištění, - firemní akce, - bezplatný pitný režim, - odměny (měsíční, pololetní, roční), - firemní vzdělávání, - očkování proti chřipce, V případě Vašeho zájmu posílejte prosím Váš strukturovaný životopis v ČJ s označením „Svářeč“, na e-mailovou adresu michaela.cechackova@blanco.cz.. Pracoviště: Blanco professional cz spol. s r.o. [2], Příborská, č.p. 258, 739 42 Frýdek-Místek 8. Informace: Michaela Čecháčková, +420 733 133 029.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn Deníku – čtvrtek 22. února 2018

Opařené dítě, Štěpánkova nová role a marné skandování bělehradských: videa dne

Marek Malík (vlevo) a René Mucha.

Medailista z Turína Marek Malík: Olympiádu si užívám aspoň jako divák

Vědci hledají dobrovolníky pro novojičínské laboratoře

Přes dva tisíce dobrovolníků potřebují vědci na onkologicky zaměřený výzkum. Ten probíhá také v novojičínských laboratořích.

Květa Jeriová-Pecková o Olympijském festivalu v Ostravě: Být malá, jsem nadšená

/ROZHOVOR/ Do areálu Olympijského festivalu v Ostravě ve středu zavítala trojnásobná olympijská medailistka v běhu na lyžích z let 1980 a 1984 Květoslava Jeriová-Pecková.

Prověřte své znalosti z matematiky v dnešním testu Deníku

Dostali byste se na střední školu? Zkuste si, jak těžké to mají žáci při přijímacích zkouškách. V dnešním tištěném Deníku najdete druhý z testů, které jsme pro vás připravili. Prověří vaše znalosti matematiky. Příští týden vás pak čeká další test. Kupte si Deník a ověřte znalosti své i znalosti svých dětí. 

Beskydská magistrála nabízí pětadvacet kilometrů strojově upravené stopy

Sněžení ve vyšších polohách v minulých dnech udělalo radost příznivcům běžeckého lyžování. Od pátku si běžkaři konečně užívají upravenou běžeckou stopu Beskydské magistrály: Soláň Vsacký Cáb Dušná Vsetín.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT