„Je to 85 procent předpokládaného počtu. Potvrdil se tak očekávaný předpoklad managementu OKD, že nabídku se čtyřnásobkem odstupného v první fázi využijí především ti zaměstnanci, kteří mají zajištěno svoje další profesní uplatnění, nebo zvažují možnosti odejít do předčasného hornického důchodu, schválený vládou," řekl mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

V naprosté většině se jednalo o hornické profese, pouze několik málo zájemců v řádu asi dvou desítek spadá do kategorie dělník na povrchu.

Výkonný ředitel Antonín Klimša upřesnil, že v drtivé většině případů byly souběžně dojednány i profesní funkce a zaměstnanci, kteří se výhledově v následujícím období budou aktivně podílet na konzervaci a technické likvidace Dolu Paskov. Celkem se jedná asi o 300 lidí.

„Prvního prosince jsme odstartovali deklarovaný motivační program s finančním bonusem až 80 tisíc korun pro ty horníky a povrchové zaměstnance, kteří přijmou nabídku pracovat v karvinské části OKD. Tento krok preferuje i management OKD, který má zájem najít uplatnění pro specifické a velmi žádané hornické profese v maximální možné míře, třeba i na úkor dodavatelských firem," dodal mluvčí těžařské firmy Čelechovský.