Většina z téměř devadesáti předmětů, které v rychlících jedoucích do Bohumína zapomněli jejich původní majitelé a tři roky se o ně nepřihlásili, se prodala doslova za hubičku. Kolo a cyklopřilba za deset, power banka za padesát, spacák za stovku, trekingové hole za 160 korun…

Palírny v regionu se chystají na novou sezonu. Snímky jsou z Palírny u zelené lípy ve Stonavě. Foto: Dorota Havlíková
Třešní není moc, i přesto se palírny na Karvinsku chystají na výrobu třešňovice

Největší přihazování zažili účastníci dražby u jednoho z bicyklů. Z vyvolávacích 150 korun se přihazovalo tak dlouho, až se konečná cena vyšplhala na devět stovek. To nakonec byla i nejvyšší částka celé aukce. Nového majitele našla i kožešina, stativ na foťák nebo hrající čmelák ze Včelích medvídků. Vydražil se za stovku.

Třídění odpadu, ilustrační foto.
Nové uplatnění bývalého Dolu Dukla. Stavba třídírny komunálního odpadu

Dražba vynesla městu dohromady 8430 korun. Prodaly se téměř všechny nalezené bicykly. K mání byly ale i deštníky, peněženky, bundy, kabáty i batohy, a to za desetikoruny. Stokoruny pak museli vytáhnout ti, kteří chtěli třeba čtečku knih, fotoaparát, kameru do auta, cestovní kufr nebo stylovou kožešinu. I tak šlo doslova o „lidovky“.

Sběrný dvůr. Ilustrační foto.
Havířov bude mít další sběrný dvůr

Další aukce je v plánu zase za rok. Za poslední tři roky našlo v bohumínském skladě ztrát a nálezů útočiště necelých 800 předmětů. Vloni radnice zaevidovala na 305 ztracených věcí, letos už jde o 64 nálezů. Do dražby však ty letošní půjdou až za tři roky. Tak dlouho teď musí radnice ztráty a nálezy skladovat.