"Operační středisko obdrželo hlášení o požáru krátce po desáté hodině dopolední. Na místo hlášeného požáru byly vyslány ihned tři jednotky hasičů, a to profesionální jednotka ze stanice v Třinci, kterou doplnily dvě jednotky dobrovolných hasičů obcí Mosty u Jablunkova a Jablunkov. Jednotka SDH obce Třinec-Guty byla ponechána v záloze na své zbrojnici. Na místo požáru se sjelo celkem 5 zásahových vozidel hasičů. Po příjezdu, který byl komplikován špatně sjízdnou komunikací, bylo zjištěno, že požár zasáhl jednopodlažní, podsklepenou chatu s využitým podkrovím půdorysného tvaru "L", rozměru cca 6x6 m. Dvoupodlažní část byla provedena jako dřevostavba, jednopodlažní část byla zděná. U chaty se nacházel zraněný obyvatel, kterému hasiči ihned poskytli první předlékařskou pomoc podáním kyslíku a následně jej předali do péče přivolané osádky záchranné slujžby," informoval mluvčí krajských hasičů Petr Holub. 

Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár dostali pod kontrolu za zhruba 1,5 hodiny po příjezdu na místo, dohašení jim zabralo dalších asi 40 minut. Hasiči museli také rozebrat požárem poškozené konstrukce chaty.

"Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun. Uchráněné hodnoty, stejně tak jako příčina vzniku požáru, jsou předmětem dalšího vyšetřování," dodal mluvčí Holub. 

V lokalitě Jablunkovska to nebyl v té době jediný zásah hasičů. O půl desáté byli voláni do Návsí a o hodinu později do Bukovce. V obou případech se jednalo o požár sazí v komínech.