Monkey business - Barrák music hrad
Kdy:
19. června ve 20.00
Kde:
Slezskoostravyká hrad, Ostrava
Za kolik:
550 Kč
Stálice českého funky nebe kapela Monkey Business vystoupí v rámci akce Barrak music hrad na nádvoří Slezskoostravského hradu. Skupina hraje už od roku 1999 a je jedním z projektu multiinstrumentalisty a producenta Romana Holého.

Bo kultura jede: Bastard v Trojhalí
Kdy: 
19. června 19.00 
Kde:
Tojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik:
150 Kč
Další koncert v pořadí pro vás chystají v Trojhalí Karolina. Projekt Bo kultura jede v pátek představí kapelu Bastard Band. Nářez pořádného rocku si užijete na zastřešeném náměstí v Trojhalí. 

Mizerové navždy – letní kino Karviná
Kdy: 19. června ve 21.30
Kde: zámecký park Boženy Němcové, Karviná
Za kolik: 80 Kč
Legendární Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) se znovu spojují, aby se vydali na svou poslední společnou jízdu… První Mizerové, v nichž za sebou policejní tandem nechával totální spoušť, měl premiéru v roce 1995. Podruhé se nám z Miami přihlásili v roce 2003 a nyní svá dobrodružství uzavírají snímkem, v němž se utkají s albánským podsvětím.

JFO - Kouzelná noc s Kateřinou Kněžíkovou
Kdy: 19. června ve 20.00
Kde: Dům kultury města Ostravy
Za kolik: 200,-
Po nucené odmlce odehraje pro vás Janáčkova filharmonie Ostrava první orchestrální koncert pro veřejnost. Koncert nazvaný Kouzelná noc s Kateřinou Kněžíkovou, který se uskuteční v sále Domu kultury města Ostravy, bude prvním koncertem celého orchestru po více než třech měsících. Zazní písně a skladby Duparca, Ravela, Martinů, Suka a Faurého. Koncert se uskuteční ve spolupráci s MHF Leoše Janáčka a bude jej živě přenášet Český rozhlas Vltava.

Svatojánská noc 2020
Kdy:
20. června od 17.30
Kde: Dětský letní park na Bílé
Za kolik: 100 Kč
Užijte si se svými dětmi opravdovou Svatojánskou noc na Bílé. Bude plná kouzel, bludiček, lesních víl, čarodějnic a jiných kouzelných bytostí, které děti potkají na cestě za zlatým kapradím a možná se jim zjeví i poklad. Navíc zde bude mnoho atrakcí v dětském letním parku, budete si moci opéct špekáčky u Svatojánského ohně a mnoho dalšího.

Ježek Sonic – letní kino Karviná
Kdy:
20. června ve 21:30
Kde: zámecký park Boženy Němcové, Karviná
Za kolik: 80 Kč
Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého šerifa Toma, ale ten si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. Všiml si ho však někdo jiný, na stopě mu je geniální, ale „lehce“ šílený padouch Doktor Robotnik (Jim Carrey).

Citron, Lautr - Barrák music hrad
Kdy: 20. června v 19.00
Kde: Slezskoostravyká hrad, Ostrava
Za kolik: 400 Kč
Barrak music hrad přivítá v sobotu na nádvoří Slezskoostravského hradu kapelu Citrón, která je legendou československého hard rocku a heavy metalu. Jako předskokan vystoupí kapela Lautr. Můžete se těšit i na výborné občerstvení z Food ateliéru Romana Valíčka.

Frenštátské kulturní léto 2020 - AKCE přesunuta na 27.6. 2020
Kdy:
20. června v 10.00
Kde: zahrada domu seniorů Hortenzie, Frenštát pod Radhoštěm
Za kolik:bez vstupného
Frenštátské kulturní léto 2020 zahájí koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice. Akce se uskuteční v krásných přírodních kulisách zahrady domova seniorů Hortenzie, do které bude mít v době koncertu volný přístup i veřejnost. Na programu hodinového koncertu bude řada známých a populárních melodií. Vedle zpěvačky doprovodí téměř čtyřiceti členný orchestr také mažoretky.

Bo kultura jede: Dolbend v Trojhalí
Kdy: 21. června v 18.00
Kde: Trojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik: 50 Kč
Projek Bo kultura jede má na neděli v záloze další koncert. Tentokrát v Trojhalí Karolina vystoupí kapela Dolbend. Projekt Bo kultura jede!!! má za cíl podpořit umělce v těžké době a zároveň rozpohybovat kulturní akce pro veřejnost v Ostravě s důrazem na zajištění bezpečnosti a v souladu s nařízeními Vlády ČR.


Táta fest
Kdy:
21. června ve 14.00
Kde: Masarykovo náměstí, Ostrava
Za kolik: vstup zdarma
Oslavte společně Den otců. Na Masarykové náměstí v Ostravě bude pro všechny otce připraven bohatý program a samozřejmě i občerstvení. Součástí akce bude hudební program na pódiu, který zajistí ostravští umělci MARIO ŠEPAROVIČ BAND, Rudy Horvat & Tereza Jurová a BANDA DEL CAFFE. Pro táty i jejich děti bude zajištěný soutěžní program. Akci pořádá Rodinné a komunitní centrum Chaloupka.

Brejle aneb Láska je slepá
Kdy:
21. června v 19.00
Kde: Kinosál K3 Bohumín
Za kolik: 100 Kč
Divadlo Sympatie má pro vás nachystánu úsměvnou komedii na nedělní večer. Vztahová komedie, která je inspirována partnerskými vztahy z pera Jiřího Císlera vám vykouzlí úsměv na tváři. Lázeňská promenáda a ona a on, tak začíná laskavá, lehce hudební hříčka pro vaši dobrou náladu.

Osm eur na hodinu - Barrák music hrad
Kdy: 21. června v 19.00
Kde: Slezskoostravyká hrad, Ostrava
Za kolik: 490 Kč
Barrak music hrad pro vás má na nedělní večer nachystánu ostravskou premiéru divadelního představení Osm eur na hodinu. Zběsilá komedie o sobectví i štědrosti. Jacques a Laurence, bohatý buržoazní pár středního věku, zaměstnává na černo podivnou paní na úklid. Rosa je hotová nešťastnice: nejenže se nechá vykořisťovat svými „zaměstnavateli“ a stará se o svého přítele, který se od ní nechá živit, ale každý den se jí přihodí nějaký malér. Jednou ztratí telefon, podruhé si zablokuje krk, třetí den krvácí z nosu. Řízením osudu se ta smůla přenese na Jacqua s Laurence, kteří se rozhodnou udělat cokoli, aby Rosu a především sebe zachránili od podivného prokletí. Navíc Rosa je ve skutečnosti muž - transvestita.

TIPY NA AKCE ZA HRANICEMI MS KRAJE:

Hvězdy na hradě
KDY: pátek 19. června - sobota 27. června
KDE: hradní nádvoří, Zábřeh

Tradiční festival Hvězdy na hradě se koná i v letošním roce. Na programu je šest akcí, které uvítají nejen dospělí ale i děti. Všechny akce se konají na nádvoří zábřežského hradu, v areálu společnosti Talorm. V případě nepříznivého počasí se akce přesunou do kulturního domu se začátkem o 15 minut později. Vstupenky můžete zakoupit na www.kulturak.info.

Program festivalu:
Pátek 19. června
17.00 Terezka a kouzelné autíčko
20.00 Listování: Špeky

Sobota 20. června
20.00 Lenka Dusilová 

Čtvrtek 25. června
20.00 AC/CZ – TOP AC/DC

Sobota 27. června
20.00 Iva Bittová

Rychlebský slunovrat
KDY: sobota 20. června od 18.30
KDE: Obří stůl a židle, Skorošice, Rychlebské hory
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

V sobotu 20. června nastává letní Slunovrat, den kdy přichází léto a Slunce vstupuje do letních znamení Raka, Lva a Panny. U této příležitosti se koná  setkání na Lánském vrchu. Sraz je v 18.30 v magické přírodě Rychlebských hor. Na úvod uctíte svoje tělo lehkou praxí jógy na oslavu Slunce vnitřního i nebeského. Čeká vás také společná meditace za zvuku bubnů v energii slunovratového soumraku. S sebou si vezměte občerstvení, deku, jogamatku a hlavně pohodlné oblečení. Dobrovolný příspěvek bude věnován spolku Rychlebská jóga - Ryjo, která akci pořádá.

Slavnosti slunovratu na vsetínské hvězdárně
KDY: pátek 19. června od 18 hodin 
KDE: Hvězdárna Vsetín 
ZA KOLIK: Plné vstupné 40 korun, děti, mládež, senioři a ZTP 25 korun, rodinné vstupné 70 korun  

Vyrazte s celou rodinou v pátek od 18 hodin oslavit slunovrat na vsetínskou hvězdárnu. Program bude opravdu nabitý. Na děti budou čekat soutěžní stanoviště i výtvarná dílna. Dospělé určitě potěší beseda o bylinkách a léčivých účincích svatojánského kvítí s Vandou Vrlovou. Astroprojekce, pozorování Slunce, ale také zapálení svatojánské vatry a opékání špekáčků. To vše a mnohem víc již v pátek. Plné vstupné za 40 korun. Za nepříznivého počasí se akce ruší.