Peleton s nejlepšími světovými cyklisty projede také Českým Těšínem a to 12. července, kdy se jede třetí, 201 kilometrů dlouhá etapa z polského Kędzierzyna – Koźle do Těšína.

„Obě části města, tedy jejich historickou část, projedou závodníci celkem třikrát na okruhu 6,3 km vytyčeném hraničními mosty. Cyklisté by měli vjet na hraniční okruh okolo 18 hodin, příjezd do cíle na náměstí v Cieszyně je plánován v 18.45, kde se také bude konat vyhlášení vítězů etapy," řekla mluvčí Českého Těšína Dorota Havlíková.

Doprovodným programem slavného cyklistického závodu je závod Nutella Mini Tour de Pologne, který se koná také ve čtvrtek 12. července a je určen dětem ve věku od 9 do 14 let. Trasa závodu povede územím Českého Těšína a Cieszyna.

Omezení silničního provozu

Závod Tour de Pologne a Nutella Mini Tour de Pologne si ve vyžádají i omezení silničního provozu, a to v úseku trasy od mostu Svobody přes ulice Střelniční, Nádražní a Hlavní třídu po most Přátelství. Od 6 do 14 hodin bude provoz omezen částečně, v době od 14 do 21 hodin pak bude silniční provoz zcela uzavřen. Úsek Hlavní třídy mezi ulicemi Sokola Tůmy a mostem Přátelství bude zcela uzavřen v době od 6 hodin ráno do 21 hodin večer. Zároveň bude v době od 13.30 do 21 hodin z centra města vyloučena veškerá linková osobní doprava.

Emilie Świdrová

Čtěte o minulém ročníku:
Tour de Pologne ve středu končila v Těšíně