Odcizení kabelu i dopadení pachatelů se odehrálo ve čtvrtek večer.

"Karvinští policisté zadrželi celkem 5 pachatelů, mužů ve věku od 22 do 37 let krátce po krádeži. Muži v Karviné-Loukách na železniční trati, poblíž přejezdu pod Dolem ČSM neoprávněnou manipulací přerušili kabel zabezpečující provoz výhybek a signalizačních světel pro motorová vozidla a poté jej vytáhli ze země. O přerušení proudu policisty informoval výpravčí na základě signálu ze signalizačního pultu," informoval policejní mluvčí Miroslav Kolátek. 

Zloději spustili závory a spustili červené světlo na semaforech

Policejní hlídka na místě zjistila, že byl odcizen důležitý kabel od zabezpečovacího zařízení, což způsobilo, že na přejezdu byly spuštěny závory a stále svítí červená signalizace pro motorová vozidla.

"Po provedeném šetření na místě se policistům krátce na to podařilo jen o několik desítek metrů dále, směrem ke hřbitovu v Karviné Loukách, zajistit pětičlennou osádku vozidla Škoda Forman, ve kterém se nacházelo i 20 metrů odcizeného kabelu spolu s nářadím k jeho odcizení. Muži byli po činu umístěni do cel předběžného zadržení a budou postupně vyslechnuti. Svým jednáním pachatelé způsobili škodu v předběžné výši 30.000 korun. Policisté skutek šetří pro přečin krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který pachatelům hrozí až 6 let odnětí svobody," doplnil Kolátek.