Těrlický okruh, který je nejdelším v celém seriálu závodů na tzv. přírodních okruzích, je veden po běžných silnicích. Okruh se bude uzavírat už v sobotu, a to pro veškerou dopravu. Objízdné trasy budou vyznačeny po tradičních objížďkách, které platí i pro autobusové linky.

Trať bude otevírána pouze mezi některými tréninkovými nebo závodními jízdami. Veškerý automobilový provoz v té době bude možný pouze ve směru tratě, tedy Těrlicko - Bludovice - Životice - Těrlicko. Chodci a cyklisté se mohou pohybovat oběma směry.

Po uzavření závodní tratě se diváci mohou z bezpečnostních důvodů zdržovat pouze ve vyhrazených prostorech. ty jsou rozmístěny po celé délce okruhu.

"Místní obyvatelé, kteří bydlí v okolí okruhu, od nás dostali harmonogram pro sobotu i neděli. Projíždět mohou v době otevření tratě. Pro ostatní dopravu se okruh uzavře v sobotu ráno a otevře večer kolem 19. hodiny. V neděli ráno bude opět uzavřen až do ukončení závodů," řekl hlavní organizátor Petr Hrabčák. 

Informace pro diváky, mapa okruhu, parkoviště

Okruh musel být opět zpomalen

Těrlický okruh není jen nejdelším přírodním okruhem, ale současně také nejrychlejším. Oproti uzavřeným autodromům na něm platí rychlostní omezení, a to stanovením průměrné rychlosti 160 km/hod na jedno kolo. Tento limit přitom každý rok nejrychlejší jezdec Michal Indy Dokoupil překonal a pořadatelé museli trať zpomalovat. 

"I letos jsme museli přistoupit k opatřením, která mají udržet průměrnou rychlost udržet v mezích limitu. Nepřidávali jsme však žádný nový retardér, pouze některé upravíme, aby v nich jezdci museli více zpomalit. Především se jedná o retardér na začátku cílové rovinky U pily. Tam loni někteří dokázali projíždět téměř na pětku, letos budou muset podřazovat na trojku," řekl Hrabčák.

Organizátoři navíc pořídili nové cedule, které závodníky informují před zatáčkami a retardéry. "Vyslyšeli jsme postřehy závodníků, především v těch nejrychlejších kubaturách, aby cedule byly zřetelnější. Letos tedy máme nové cedule, které jsou výraznější a nesplývají s okolním prostředím," dodal ředitel závodů.

Indi letos nejede

Startovní pole je opět nabito známými jmény, které jsou spolehlivými lákadly pro diváky. Bohužel, letos mezi nimi bude chybět hvězda Havířovského Zlatého kahance Michal Indi Dokoupil. "Na startovní listině sice figuruje, protože nestáhl přihlášku a my už startovku měnit nemůžeme. Vzhledem ke zranění, kdy má zlomené tři krční obratle, se však závodů nezúčastní," potvrdil informace Hrabčák.