„Porota ihned po ukončení příjmu přihlášek zasedla k poslechu posledních přihlášených a ty nejlepší zařadila do základních kol soutěže. Bude jich celkem čtyřiadvacet, vždy po šesti v každém ze čtyř klubů. Zde se vždy představí tři skupiny a jedna z nich postoupí do dalších bojů," popisuje princip Radegast Líhně za pořádající produkční agenturu Viking agency ředitel soutěže Marek Slonina.

V letošním ročníku se zvýšil počet klubů, v nichž se bude hrát, ze tří na čtyři a soutěž tak výrazně vyrostla.Hrát se bude v klubu, kde soutěž vznikla – havířovském Jazz clubu, v ostravských klubech Barrak a Garage a nově také v Music Baru Jam v Opavě.

„Věříme, že i zde si soutěž najde věrné fanoušky, kteří každý týden na jeden večer zamíří do klubu za výbornou muzikou, i když mnohdy neprávem označovanou za amatérskou," vyvrací častý omyl veřejnosti Slonina.

První kolo soutěže proběhne symbolicky právě v Music Baru Jam v pondělí 19. února v 19 hodin Poté proběhnou ve stejném týdnu koncerty i ve zbývajících klubech.