Terčem se ve večerních hodinách druhého dne nového roku staly autobusy městské hromadné dopravy. Zdrojem problémů byl dvaatřicetiletý Opavan, který nedlouho před půlnocí obcházel opavské centrum s airsoftovou puškou, jejímiž náboji jsou většinou plastovo-keramické kuličky.

„Ve dvou případech mířil na projíždějící autobusy a střelami způsobil praskliny na bočních oknech dvou vozidel hromadné přepravy osob. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž doposud nebyla zjištěna žádná jiná škoda na majetku,“ komentoval policejní tiskový mluvčí René Černohorský. Doplňme ještě, že poškozená okna si vyžádají opravu v hodnotě zhruba 40 tisíc korun.

Ihned potom, co byla celá událost nahlášena na polici, se hlídky daly do pátrání po střelci a přibližně po hodině a půl byl dotyčný zadržen v ulici Pekařské v městské části Kateřinky. „Ke své trestné činnosti se doznal a vzhledem k jeho silné podnapilosti zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění,“ pokračoval René Černohorský s tím, že se stále zjišťují důvody, pohnutky a motiv chování.

Za střelbou mají údajně stát rodinné problémy muže, kvůli nichž se opil a následně vzal do ruky airsoftovou zbraň.

Ilustrační foto.
Milovník čokolád opět v rukou policie