"Lidí bylo poměrně dost. Počasí se od pátku zlepšilo, bylo takové inverzní, takže dole bylo chladněji, na horách tepleji. Střediska byla v provozu všechna, od Mostů u Jablunkova až po Kohútku," řekl dispečer Horské služby Beskydy Roman Glajcar.

Doplnil, že horští záchranáři nemuseli zasahovat u žádného vážného zranění, pomáhali jen u běžných úrazu hlavně rukou a nohou.

Vedoucí areálu Ski Bílá na Frýdecko-Místecku Jaroslav Vrzgula řekl, že návštěvnost byla velmi solidní.

"V sobotu byla lehce nadprůměrná, dneska ještě více než nadprůměrná. Bylo nádherné počasí, úplně ideální. Bylo minus sedm, to znamená, že sjezdovky ráno byly skvělé. Myslím si, že ti co teď mají prázdniny, by měli využít těch pěkných dnů, které budou následovat," řekl.

Na Bílé jsou v plném proudu lyžařské kurzy a následující týden by tam měl být jeden z prázdninových nejsilnějších. "Prázdniny budou mít okresy Vsetín, Zlín, Kroměříž, Uherské Hradiště, což jsou pro nás vždycky silné okresy. Takže doufejme, že tento týden bude, co se týče návštěvnosti, solidní," řekl Vrzgula.

Výkonný ředitel SkiParku Gruň ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku Kemal Rušitovič řekl, že podmínky ve středisku jsou zatím výborné. Přes týden svah ještě zasněžovali. "Návštěvnost byla o víkendu, dá se říci, maximální, podle aut, lidé už neměli kde parkovat. Měli jsme plný areál," řekl.

Přes týden středisko obsadí lyžařské kurzy. "Jeden najel dneska, další najíždí v pondělí, takže máme přes týden plno. A na víkend budeme mít akci, budou závody a na druhé půlce svahu bude jezdit veřejnost," řekl Rušitovič.