„Pro objasnění přestupku policisté žádají veřejnost o sdělení jakékoli informace, případně o poskytnutí kamerových záznamů, které by napomohly určení totožnosti řidiče či vedly k identifikaci automobilu,“ uvedla Daniela Vlčková z moravskoslezské policie s tím, že událost se stala v pátek 4. listopadu zhruba v 13:45 hodin.

Směr jízdy vyznačené policisty na mapě ze serveru Mapy.cz.Směr jízdy vyznačené policisty na mapě ze serveru Mapy.cz.Zdroj: Upravené repro: Policie ČR, Seznam Mapy

"Občané mohou své informace sdělit přímo na služebnu dopravního inspektorátu územního odboru Karviná, telefon 974 734 570 nebo mobil 735 789 189,“ dodala policejní mluvčí.

Kolona kamionů na hraničním přechodu mezi Českou republikou a Polskem v Českém Těšíně. Ilustrační foto z archivu Deníku.
Dopravní komplikace v příhraničí: Cesta do Polska přes Chotěbuz je opět ucpaná

Minulý měsíc došlo k podobné situaci na Ostravsku, konkrétně na prodloužené Rudné. Pětasedmdesátiletý řidič ve stříbrném vozidle Hyundai najel v Ostravě do špatného pruhu a řítil se po silnici I/11 směrem na Opavu. Řidiče se podařilo zastavit u výjezdu na Hrabyň. Vše se naštěstí obešlo bez následků.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Muž pochází z Opavska a s manželkou jel do Ostravy kvůli vyřizování důležitých záležitostí. 

Seniora v protisměru zachytila kamera jednoho z řidičů.
V Ostravě vyděsilo řidiče auto v protisměru. Senior zazmatkoval

Cestou zpět na kruhovém objezdu poblíž obchodního centra Globus zamířil do špatného výjezdu a s vozidlem se dostal do protisměru. Čeká ho správní řízení. Hrozí mu pokuta a zákaz řízení až na jeden rok. V uvedeném úseku nejde o první hlášený případ.

Před dvěma roky jelo takto auto na Ostravu.

Podívejte se na záběry několika jízd v protisměru, které zachytily kamery:

Co dělat, když se ocitnete v protisměru?

Co dělat, když se na dálnici ocitnete v protisměru.Co dělat, když se na dálnici ocitnete v protisměru.Zdroj: Ministerstvo dopravy ČR