Známý sípavý dech Darth Vadera, který se za doprovodu známé hudby z Hvězdných válek nejčastěji pohyboval ve stínech u světelného tunelu "U šestky", zvuk šlapání do pedálů v podání Jigsawa s mnohé ještě více děsící maskou, který se neustále projížděl jen o patro výš, nebo na první pohled stoicky klidná tvář výbušného maniaka Jokera.

Na památku zesnulých lidé zapalují svíčky, 31. října 2021. Ústřední hřbitov Slezská Ostrava.
Dušičkový víkend v Ostravě: poklidná atmosféra a tichá pieta

A zejména ve Velkém světě techniky se pohybující Smrtijedi z Harryho Pottera i s jejich znovuvzkříšeným vůdcem Lordem Voldemortem. Ti všichni se snažili vehnat hrůzu do duší lehkomyslných návštěvníků, kteří věřili, že Halloween v Dolních Vítkovicích je jen neškodná rodinná akce!

Ostatně znamená zla si mnozí návštěvníci nechali dočasně vytetovat na svá předloktí a rozšiřovali tak řady smrtijedů a dalších záporáků, k nimž po celé dopoledne a odpoledne patřila také Zloba, hrabě Drákula či na první pohled nevinná Dolores Jane Umbridgeová vítající návštěvníky Světa techniky welcome drinkem - kolik z těch, jež ho požili, stále kráčí mezi živými?

Halloween Party v bývalém Hotelu Palace, 30. října 2018 v Ostravě.
OBRAZEM: Bloody Halloween ovládl Hotel Palace v Ostravě

Ostatně i náhrobků se jmény bylo v prvním patře Světa techniky víc než dost. Někteří z návštěvníků přišli tematicky oděni a celkové atmosféře našeho nejnavštěvovanějšího turistického místa mimo Prahu dodávali ještě větší grády. Spousta návštěvníků ale mířila i do stále ještě nové výstavy Večerníček a království pohádek, čímž pomyslnou misku vah mezi dobrem a zlem vyvažovali.