Policejní komisařka z oddělení obecné kriminality v Krnově zahájila v těchto dnech trestní stíhání pětadvacetileté ženy pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Řidička, která má uložený zákaz řízení motorových vozidel, nemá za volantem co dělat. Nejenže s autem ujížděla policistům, ale navíc byla pod vlivem návykových látek a převážela drogy.

Šestý ročník závodu dračích lodí na Slezské Hartě.
Dračí lodě na Hartě: Podívaná, která dává lidi dohromady

„Přes 100 gramů pervitinu, tablety s neznámou látkou, sušenou rostlinnou hmotu a hotovost přesahující 90 tisíc korun. Při následné domovní prohlídce v jejím bydlišti policisté zajistili také věci sloužící k aplikaci či distribuci drog a seznamy odběratelů drog,“ popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušková, jaká série překvapení čekala policisty, když se 19. 8. pokusili v Krnově zastavit Octavii.

Když řidička na výzvu policistů nereagovala a ujížděla směrem na Město Albrechtice, začalo pronásledování. Policejní hlídce se podařilo auto zastavit po ujetí asi 15 kilometrů ve Městě Albrechticích.

Takzvaná zombie droga.
Soud v Ostravě potrestal muže za prodej zombie drog

„Policisté zjistili, že řídila obviněná žena, která nikdy nevlastnila řidičský průkaz, a má uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to až do roku 2021. Lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že je současně prověřována ve dvou dalších případech v souvislosti s neoprávněným řízením vozidla v době zákazu. U mladé řidičky byl proveden pozitivní orientační test na přítomnost drog,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že následovala prohlídka vozidla.

„Kriminalisté ji také obvinili z toho, že měla nejméně od května do svého zadržení prodávat uživatelům v okrese Opava pervitin. Ke své trestné činnosti se doznala, policistům uvedla, že návykové látky ve vozidle měly být určeny k dalšímu prodeji. Drogu měla prodávat za částku 1000 až 1400 korun za gram. Týdně pak prodávala sedmi až osmi odběratelům po dávkách od 0,1g až do 1 gramu pervitinu,“ uzavřela Jiroušková s tím, že obviněná se k trestné činnosti doznala. Trestní stíhání je vedeno vazebně. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše deseti let.

Následky bouře v Ostravě 26. srpna 2019
OBRAZEM: Bouřky opět udeřily. Podívejte se na spoušť, kterou zanechaly v Ostravě