Zaměřili se na dětská hřiště a pískoviště, nepřehledná a málo frekventovaná místa, parky a odpočinkové zóny. Celkem našli 850 použitých jehel a stříkaček.

Akce se zúčastnili i strážníci z několika měst Moravskoslezského kraje, a to z Českého Těšína, Frýdku-Místku, Havířova, Karviné, Opavy a Ostravy.

V Ostravě speciálně vyškolení ochránci pořádku sesbírali 130 jehel a stříkaček. „Nejohroženější skupinou jsou hlavně děti, proto se Městská policie Ostrava této problematice věnuje také v rámci preventivních besed v mateřských a základních školách. Díky tomu zaznamenáváme množství případů, kdy strážníkům nálezy stříkaček a jehel oznamují samotné děti,“ řekl mluvčí ostravské městské policie Michael Beneš, který zdůraznil, že se strážníci sběru infikovaného materiálu věnují celoročně.

„Je to nejen při cílených akcích, ale také v rámci běžné hlídkové činnosti. Zaměřujeme se především na dětská hřiště, pískoviště, parky, průchody, ale kontrolujeme také málo frekventovaná místa, opuštěné objekty či domovní výklenky. V loňském roce strážníci sesbírali 6045 jehel a stříkaček,“ uzavřel Beneš.

Ilustrační foto. Pochod fanoušků Baníku Ostrava na stadion, 7. dubna 2019 v Ostravě.
Policie obvinila další Baníkovce z přepadení opavských fanoušků
Ilustrační foto.
Strážníci v Ostravě budou sbírat jehly a stříkačky