Požár, jehož příčina zatím nebyla známá, byl hlášen po poledni s tím, že hořelo v hornatém terénu na mýtině zhruba v oblasti mezi Pindulou a Malým Javorníkem, vítr jej ale rozšířil na les.

"Původně hořelo na ploše o rozměrech 20 metrů čtverečních, vítr však oheň rozšířil na plochu 500 x 300 metrů. Požár hasiči dostali pod kontrolu, který se pak už dál nerozšiřoval," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. 

Do boje s ohněm bylo nasazeno několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Vodu k hašení museli dovážet kyvadlově cisternami. Krátce po zahájení hašení přiletěl také policejní vrtulník, který do ložiska požáru shazoval vodu z výšky z takzvaného bambi vaku. Později bylo nasazeno také hasicí letadlo ministerstva zemědělství z Jihlavy. Vodu nabíralo na letišti ve Frýdlantu nad Ostravicí. 

Před půl sedmou večer z místa odletěl na ostravský heliport policejní vrtulník. 

„Hořelo v těžkém nepřístupném kopcovitém terénu. Od dvou hodin vydatně pomáhal s hašením vrtulník a ve čtyři hodiny začalo hasit i letadlo,“ upřesnil Petr Kůdela a dodal, že je dobře, že se požár podařilo lokalizovat ještě před setměním. Hasiči ovšem na místě budou i přes noc. 

Dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměříli na způsob jízdy na dálnici D1 (zejména u řidičů nákladní a kamionové dopravy), 26. dubna 2019 v Klimkovicích.
OBRAZEM: Policie nasadila při kontrole řidičů tajný autobus