Jubilejním návštěvníkem se stal Petr Kaleta z Valašského Meziříčí, který se do zoo vypravil se svou rodinou. Jako upomínku na tento den obdržel pamětní list a propagační předměty zoo. Ostravská zoo tak potřetí v historii překračuje hranici půl milionu a drží si pozici významného turistického cíle nejen v Moravskoslezském kraji, ale i v rámci celé České republiky.

Otevřeno i na Silvestra

Do ostravské zoo mohou lidé zavítat až do konce roku kterýkoli den, a to i na Silvestra. (otevřeno je i na Nový rok.) Do pátku 29. prosince mohou zájemci využít i možnosti prohlídky pěstebních skleníků zoo s průvodcem, které jsou běžně návštěvníkům nepřístupné. K vidění je kolekce tropických a subtropických rostlin z celého světa, prohlídky skleníků proběhnou vždy v 11 a ve 13 hod. Sraz je u vstupu do zoo. Prohlídka je zahrnuta v ceně vstupného do zoo a trvá zhruba 45 až 60 minut. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci předem na tel. čísle 596 241 269.

Zoo je v tomto období otevřena od 9 do 16 hodin. Pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve. Až do konce března platí zlevněné vstupné. 

Lavička Leoše Janáčka na Jiráskově náměstí v centru Ostravy.
Janáček se usadil na náměstí