Nedošlo na Havířovských slavnostech, které se konaly v pátek a v sobotu, k porušení hygienických předpisů a vládních protiepidemických nařízení? To budou nyní prověřovat pracovníci Krajské hygienické stanice, kam v minulých hodinách doputovaly dva dotazy a jeden podnět k prošetření.

Havířovské slavnosti 2021.
Vedení Havířova přiznalo problémy na slavnostech. Opozice: Je to ostuda

Jak Deníku potvrdil mluvčí KHS Aleš Kotrla, oznámení o konání hromadné akce hygienici od pořadatele obdrželi v souladu s platným mimořádným opatřením, termín a náležitosti oznámení byly tedy splněny.

„Obdržený podnět a dotazy občanů v současné chvíli řešíme a detaily k potenciálnímu správnímu řízení nejsme oprávněni sdělovat,“ uvedl Aleš Kotrla.

Kontrolovaly se Tečky a testy?

O Havířovských slavnostech se začalo diskutovat na sociálních sítích poté, co v pátek nastal problém při vstupu do areálu. Návštěvníci, i to, kdo měli koupenou vstupenku v předprodeji a na rukou pásky, čekali na vstup několik hodin.

Někteří kvůli tomu například nestihli vystoupení kapely Mirai. Někteří z návštěvníků slavností na sociálních sítích také upozornili na to, že organizátoři nekontrolovali, zda je člověk očkován či má platný negativní test.

Ondřej Dluhí
Havířovské slavnosti? Velká sláva, ještě větší ostuda

Jana Feberová, náměstkyně primátora pro školství a kulturu, na tyto informace už v pondělí reagovala tvrzením, že to není pravda. „Trvám na tom, že kontroly byly, to by si organizátoři nedovolili,“ řekla Feberová.

Deník si chtěl tuto informaci prověřit u organizátorů, leč marně. Yvona Dlábková, ředitelka Městského kulturního střediska Havířov, které slavnosti připravovalo, od pondělního odpoledne nebere telefon.