Ciferníky jsou ze všech čtyř stran. Ten ve směru od Komenského sadů do centra ale v pátek dopoledne ukazoval jiný čas než zbylé tři. A opravdu se tato strana věže nenachází v jiném časovém pásu.

Prostě se předbíhá o přibližně o dvacet minut, což vylekalo i muže, který spěchal na jednání u Krajského soudu v Ostravě.

„Mělo začít o půl deváté. Na ciferníku bylo po čtvrt na devět. To bych zřejmě nestihl. Doběhnutí k soudní budově, bezpečnostní prohlídka u vchodu, pak výšlap do patra a k jednací síni. Úplně jsem zpanikařil. Pak jsem si všiml, že sousední ciferník ukazuje necelých osm hodin. Podíval jsem se na mobil, skutečně ještě nebylo osm. V klidu jsem si věž obešel i z dalších stran. Na obou zbývajících cifernících se blížila osmá,“ řekl muž, který nakonec hlavní líčení bez problémů stihl.

Do centra Ostravy dorazil v pátek odpoledne sv. Martin na bílém koni, listopad 2022.
OBRAZEM: Svatý Martin přivezl do Ostravy víno i zábavu, děti ocenily kolotoč

Čas od času se na cifernících mohou objevit rozdílné údaje. Důvodem může být výpadek elektřiny, signálu, svou roli může sehrát i foukání. Místní hodinář Martin Bachan se již dříve Deníku svěřil, že má podezření i na výtah.

„Když náhodou projede a nastane jiskření zrovna v době, kdy přichází impuls a hodiny si zapisují čas do paměti,“ popsal situaci, kde může dojít ke zmatení ciferníků - celý rozhovor najdete zde.