V provozu už jsou letní koupaliště v Karviné, Havířově i Českém Těšíně, koupaliště v Doubravě se otevře 28. června.

Obyvatelé Bohumína si mohou vybrat mezi Vrbickým nebo Kališovým jezerem, kde dobrovolní hasiči zkraje roku instalovali přes severní zátoku lano s bójkami, které odděluje veřejnou plaveckou část od soukromého dobývacího prostoru. Má přispět k většímu bezpečí plavců.

Karvinské moře.
Poznámka Tomáše Januszka: O pláži, která není aneb Proč to nejde?

Na břehu pak přibyla převlékárna, cykloboxy a poblíž jezera nové parkovací plochy pro ty, kteří k jezeru přijíždějí autem. Nechybí stánky s občerstvením, mobilní toalety, hřiště pro plážový volejbal i dětské atrakce, zajištěný je i vstup do vody pro vozíčkáře. Na označených místech je povoleno i koupání psů.

U Kališova i Vrbického jezera jsou nově instalovány cykloboxy, kde si lidé mohou bezpečně uschovat svá kola.

Karvinské moře letos s větším komfortem

Větší komfort nabídne letos návštěvníkům i Karvinské moře, vodní nádrž na území bývalé městské části Darkov, které je oblíbeným cílem místních, ale třeba i návštěvníků z Polska, kteří na rozdíl od Čechů mohou přes hranici bez covidových omezení. Loni tam město nechalo vybudovat v jižní části písečnou pláž, lavičky a mola. Otužilci mají v jiné části k dispozici převlékárnu. V budoucnu bude možné objet vodní nádrž na kole či in-line bruslích.

Přehrady stále v kurzu

Oblíbenými místy ke koupání jsou Těrlická a Žermanická přehrada. U pláže v Lučině je po dvouleté rekonstrukci opět v provozu kemp. Na druhém břehu v Soběšovicích fungují pláže u loděnice i v zátoce. Těrlická přehrada nabízí koupání pod Pacalůvkou, na pláži kousek od Jaškovské krčmy či u klubu vodního lyžování. Všude je zázemí s občerstvením.

Podle výsledků rozboru vody z 10. června, prováděných hygieniky, byla zhoršená kvalita vody v Těrlické přehradě a Vrbickém jezeře. Žermanice byly v pořádku.