„Napsání projektu pro nás nebylo jen jakýmsi hypotetickým cvičením, ale velmi konkrétním záměrem, jak dále rozvíjet naši činnost, a především jak doplnit kulturní mozaiku Ostravy o aktivity a služby, které jsou zaměřeny na mladé lidi,“ řekl za Cooltour Andrej Harmečko.

Jaká bude budoucnost ostravských jatek?Zdroj: Magistrát města Ostravy

Cílem projektu mimo jiné bude i propojování umělecké tvorby, vzdělávání a sdílení zkušeností z rozmanitých oborů, ale také i podporování malého podnikání, nových nápadů či start-upů. Návrh pak například zahrnuje i rezidenční centrum pro umělce z celé Evropy, prostory pro workshopy a vzdělávání či kavárnu. Majitelem prostor, jejichž rekonstrukce se odhaduje na na 150 milionů korun, bude město Ostrava.

Jaká bude budoucnost ostravských jatek?Zdroj: Magistrát města Ostravy

Předpokládá se, že areál bude spravovat právě Cooltour, který s ideou na novou podobu jatek přišel. Společnost pak počítá s tím, že většinu provozních nákladů zajistí činnost areálu, v jednání je ale i podpora ze strany komerčních partnerů. Konečné plány a dokumentaci nutné pro rekonstrukci pak město chce dokončit do konce tohoto roku.

PAVLÍNA VÍTKOVÁ

Hudební festival Colours of Ostrava 2018 v Dolní oblasti Vítkovice, 18. července 2018 v Ostravě.
Colours 2018: čtyřdenní párty začala. První den poznamenal vytrvalý déšť