„Chceme lidi odnaučit jíst klasická nádražácká jídla, jako je třeba párek v rohlíku, a nabídnout jim kvalitu za dobrou cenu," hlásala společnost RegioJet, když loni nasadila své žluté vlaky na trať Havířov Ostrava Praha. Nabídka jídel za symbolickou cenu je skutečně široká, problém je v tom, že na trase z Ostravy do Prahy mají lidé často smůlu a od stevardek slyší: „Došly zásoby."

Prázdný žaludek

„Jezdím žlutým vlakem do Prahy pravidelně hlavně proto, že se chci dobře najíst. Jenže se mi také pravidelně stává, že téměř žádné jídlo není," popsal třicetiletý Jiří a dodal: „Stevardka se mi vždycky omluví s tím, že jídlo nabírají v Praze a na cestující, kteří jedou opačným směrem, tedy z Ostravy, prostě nezbude."

Jaké jsou vaše zkušenosti s cestováním s konkurencí ČD? Jak vnímáte rozdíl mezi dvěma přepravci? Napište nám je do diskuze u článku nebo na e-mail: tereza.krumpholzova@denik.cz

Posílí zásoby

Společnost RegioJet potvrdila, že o problému ví a zásoby jídla posílí.

„Základna zásobování vlaků je skutečně primárně v Praze, a proto i potraviny na cestu zpět jsou nakládány do vlaku především již při jeho vyjetí z Prahy. A stává se, že zákazníci již při cestě z Prahy na Ostravsko toho zkonzumují více a některé položky se vyprodají. Nás to samozřejmě mrzí a s ohledem na čerstvost tohoto občerstvení a také s ohledem na stále rostoucí počet cestujících upravíme logistiku zásobování našich vlaků," sdělil Deníku mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj s tím, že už našli řešení.

„Posílili jsme zásobování potravinami přímo v Havířově, kam už dnes přímo navážíme zboží určené pouze do vlaků vyjíždějících z Havířova. V září pak zahájíme spolupráci s dodavatelem plněného pečiva přímo v Havířově a veškeré plněné pečivo bude nakládat právě tady," řekl Ondrůj. Na září pak RegioJet chystá ještě další novinku. „Zákazníci si budou moci jídlo objednat již při zakoupení jízdenky. Do vlaku pak bude naložena porce jimi objednaného jídla určená přímo pro ně.

Jídelní menu obohatíme také o snídaně a další položky," uvedl mluvčí RegioJetu.