O titul královny krásy bojovalo celkem osm superfinalistek. Vítězkou se stala Jana Krojidlová z Čelákovic, první vicemiss Valerie Herianová a druhou vicemiss krnovská rodačka Kateřina Šimonková, která mezi jednotlivými koly soutěže stihla oslavit dvacáté narozeniny.

„Již 6 let se věnuji modelingu a cestování,“ představila se ve svém medailonku Kateřina Šimonková.Chodila na základní školu na Smetanově okruhu, pak v Krnově vystudovala Střední odbornou školu dopravy a cestovního ruchu. Po maturitě byla přijata na VŠB v Ostravě na obor Marketingová komunikace.

Tanec, sport a divadlo

Pro úspěch na soutěžích miss je důležitá nejen krása, ale také ladné pohyby a schopnost překonat trému z vystupování před publikem. Pro Kateřinu Šimonkovou by to nebyl problém.

Chystají se rekonstrukce historických nádražních budov na trase Osoblažské úzkokolejky.
Kraj podpořil nové cyklostezky v okolí Slezské Harty i osoblažskou úzkokolejku

Devět let se věnovala scénickému tanci na krnovské ZUŠ pod vedením Ireny Špičkové. Také ji bavilo divadlo, takže na ZUŠ navštěvovala i dramaťák Markéty Juroškové Bezručové. Od malička byla také sportovně nadaná. Dosáhla úspěchů v atletice, protože sportovní škola na Smetanově okruhu jí pomohla rozvíjet talent zejména ve skoku vysokém a dalekém. Na prvním stupni se jí ve sportu věnovala Jana Zatloukalová, a na druhém Monika Hajdová. Ještě nevíme, zda Kateřina získá šerpu královny krásy nebo ne, ale jisté je, že zlaté a stříbrné medaile ze sportovních soutěží jí už nikdo nevezme.

Modelka a blogerka

Kateřina Šimonková.Kateřina Šimonková.Zdroj: Miss ČRVzhledem k tomu, že ve škole byla vždy vyšší než její vrstevnice, a navíc vynikala štíhlou postavou, občas slýchala názor, že by z ní klidně mohla být modelka. Ve dvanácti letech se poprvé odhodlala opravdu modeling zkusit.

„Oslovili jsme tehdy jednu pražskou modelingovou agenturu, která projevila zájem a do teď Katku zastupuje. Ve 14 letech dostala první nabídku vycestovat do zahraničí a to na Taiwan. V té době ještě chodila na základní školu do 8. třídy. Přestože téměř vůbec neuměla anglicky a byla tak mladá, rozhodla se to zkusit. Vycestovala  sama na tři měsíce do města Taipei na Taiwanu. O tom co na svých cestách zažila a co vůbec co obnáší práce modelky psala blog, který v té době měl velikou sledovanost,“ představila svou dceru maminka Marie Šimonková, která Katku ve všem podporuje.

V Krnově ze stromů sněží růžová. Rozkvetlé sakury přebarvily šedivé chodníky i zelené trávníky.
VIDEO: A je to tady! V Krnově ze stromů „sněží“ růžová

Ve svém blogu Kateřina Šimonková kromě Taiwanu představila také zážitky z čínského města Guangzhou a z řeckých Athén. Do soutěže Miss ČR 2020 se přihlásila s tím, že případný úspěch by jí pomohl nejen ve světě modelingu, ale také při propagaci charitativních a sociálních projektů.

Počítače dětem na radnici

Kateřinu Šimonkovou loni zaujal charitativní projekt Počítače dětem, který propojuje dárce a IT dobrovolníky s rodinami, které si z nějakého důvodu nemohou dovolit koupit dětem počítač. Důvodem bývá třeba výpadek příjmů v období koronavirové krize. Kateřina Šimonková se do projektu zapojila, a protože je mu vstřícně nakloněn také starosta Krnova Tomáš Hradil, v zájmu propagace společně na krnovské radnici předali počítače dvěma krnovským rodinám. „Doufám, že děti časem samy zjistí, že jim může sloužit nejen k počítačovým hrám, ale také k výuce a vzdělávání,“ řekl starosta Hradil při předávání počítačů.

Finalistky Miss České republiky 2020O Miss České republiky 2020 bojovaly Kateřina Šimonková (20) z Krnova, Kristýna Hyská (20) z Nespek, Diana Paravanová (19) z Otrokovic, Natalia Al-Imamová (20) z Prahy, Valerie Herianová (20) z Ústí nad Labem, Simona Šimková (24) z Jihlavy, Jana Krojidlová (20) z Čelákovic a Magdaléna Říhová (19) z Domašína.