Tři subjekty, a to konkrétně Klub Kamarád, Mateřské centrum Klokan a pobočka Městské knihovny Kopřivnice již v objektu sídlily před jeho rekonstrukcí a své služby v něm budou poskytovat i nadále. „Ke zmíněnému mateřskému centru, nízkoprahovému Klubu Kamarád a pobočce městské knihovny přibude Denní stacionář Kopretina a detašované pracoviště odboru sociálních věcí města Kopřivnice,“ doplnila pětici Lenka Galiová, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví kopřivnické radnice.

Celkové náklady na projekt, jehož cílem je přirozené propojení a soužití rozličných skupin obyvatel a jejich aktivit v jeden celek, dosáhnou částky 34,3 milionu korun. S financováním městu ale pomůže osmnáctimilionová dotace z ministerstva pro místní rozvoj.

JAK SE BUDE CENTRUM JMENOVAT?

Přestože má být stavba komunitního centra hotová až v průběhu října, město již nyní pro něj hledá vhodný název. Obrátilo se proto na širokou veřejnost. „Lidé mají se svými tipy a nápady na nový název několik možností. Buďto je mohou posílat na adresu www.hledasenazev.cz, využít e-mail kpss@koprivnice.cz, anebo je házet do boxu k tomu určenému, který najdou v přízemí budovy radnice,“ uvedla dále Lenka Galiová s tím, že čas na posílání návrhů mají lidé už jen do zítřejšího dne 23. května. Nejpovedenější tipy budou vybrány na konci měsíce.

„Nejlepší návrh na pojmenování nového komunitního centra v Kopřivnici bude vybrán na veřejné akci Plánujeme společně, která se uskuteční ve středu 30. května od 16.30 hodin v desátém patře budovy radnice,“ upřesnila mluvčí města Kopřivnice Jana Hromočuková.

Desítky lidí se sešly u zvoničky Strážkyně Beskyd na Horečkách v Trojanovicích při 11. výročí vydáná dekrteu Uzamčené země valašské na sto roků před záměry těžařů v Beskydech.
Valaši si připomněli uzamčení země