Kompletní harmonogram bude pro veřejnost uveřejněný v neděli 18. března, ale již nyní je téměř jisté, že oblíbený motoristický podnik povede přes Kopřivnici. Místní radní totiž před nedávnem vyhověli žádosti organizátorů, aby závod vedl v místních částech Lubina a Mniší.

„Žádost pořadatelů o povolení závodu byla schválena i na základě souhlasného vyjádření místních komisí v Lubině a Mniší,“ uvedl pro radniční plátek starosta Miroslav Kopečný. Největší omezení čeká právě obyvatele Mniší. Komunikace vedoucí obcí bude 25. března uzavřena pro veřejnost od 6.15 do 12.50 hodin.

Velký zájem o Senior taxi projevili lidé v Bílovci již v prvním měsíci jeho fungování.
K lékaři, na nákup i návštěvu. Senior taxi slaví úspěchy

RALLYE MÍŘÍ OPĚT I NA POLYGON

„Obavy tamních obyvatel z přílivu diváků pořadatelé mírní svým příslibem, že okolo rychlostních zkoušek nebudou stavět žádné divácké zóny a maximum diváků se budou snažit koncentrovat v areálu polygonu, kde se mají jet celkem tři RZ a stát depa závodních týmů,“ doplnil starosta Kopečný.

Valašská rally se také tradičně koná zejména v okolí Valašského Meziříčí, ale také na Frýdecko-Místecku, konkrétně v obci Hukvaldy, kde jezdci zavítali například v minulém roce.

Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.
Policie v kraji plánuje nábor dalších 150 až 200 policistů