Před Okresním soudem v Opavě ve středu dopoledne stanul bývalý trenér fotbalového Baníku Ostrava Vlastimil Petržela, který nyní vede ligový tým Zlína. Je obžalován z toho, že rozesílal výhružné esemesky.

Příjemcem byl předseda představenstva Slezského FC Marek Hájek, který je i místopředsedou České unie sportu.

Vše se událo na jaře minulého roku, kdy fotbalové kluby Baníku Ostrava a SFC Opava bojovaly ve druhé lize o postup. V bratrovražedném boji, který se rozhodl až v posledním kole, se nakonec radoval tým Vlastimila Petržely.

Události, které tomu ale předcházely, jsou pro běžného člověka a sportovního fanouška naprosto šokující.

Marek Hájek - předseda představenstvaZdroj: Deník / František GélaŠéfovi fotbalové Opavy Marku Hájkovi bylo v jedné textové zprávě vyhrožováno v tom smyslu, že pokud „půjde“ ještě jednou proti Baníku, má si nechat pojistit celou rodinu. To se mělo udát poslední dubnový den loňského roku.

O čtyři dny později doputovala na Hájkův mobil další SMS ve znění:

„To, co předvádíš s Opavou, je taky na kriminál, ha**** zlodějskej.“

„FC Baník Ostrava má k případu zatím pouze jen útržkovité a kusé informace z médií. Nicméně i v této fázi kategoricky odmítá jakákoliv nařčení Vlastimila Petržely. Jde čistě o jeho osobní a soukromý problém, se kterým další lidé z klubu nemají nic do činění,” uvedl ostravská fotbalový klub v tiskovém prohlášení.

Obsáhlou reportáž ze středečního soudního jednání v Opavě se dočtete ve čtvrtečním tištěném vydání Moravskoslezského deníku.

Zablokovaná stavba Prodloužené Rudné. Ilustrační foto.
Zablokovaná Prodloužená Rudná: VĚDĚLO se o věcných břemenech PŘEDEM?
 Fotbalové hřiště ve Staré Bělé obsadily kolotoče. Možná ale naposledy.
Jako z Okresního přeboru: fotbalové hřiště ve Staré Bělé obsadily kolotoče