Metoděj Gaja vyhrál 23. června recesistickou soutěž Prezidentský pohár, protože dokázal kroužit po bohušovském rybníce v gumovém člunu nejlépe ze všech prezidentů. Publiku dokonce ukázal zraněný palec s vysvětlením, že Ovčáček na Hradě zase nechal shrnutý koberec.

Metoděj Gaja našel zalíbení ve hře na Miloše Zemana a pokračuje v ní i po skončení závodů. Manželce říká první dáma, a když si zajde na pivo do hospody U Gerina, kamarádi přítomnost jeho majestátu oznámí světu vyvěšením prezidentské standarty Pravda vítězí.

V hospodě U Gerina hra na prezidenta pokračuje. Standarta 'Pravda vítězí' oznamuje, že zde slaví svůj i státní svátek Cyrila a Metoděje Metoděj Gaja.Zdroj: Deník / František Kuba

„Bohužel vám nemůžu kynout prezidentskou hůlkou, protože nezvednu ruku. Dnes jsem poprvé zkusil sundat ortézu,“ omlouval se příchozím Metoděj Gaja, který měl daleko víc zranění než posledně.

Metoděj Gaja krátce po vítězství v Prezidentském poháru utrpěl ošklivý pád, ale jeho smysl pro humor to nezlomilo. Zlomil si jen pár kostí.

„Kdybych zase zakopl o shrnutý koberec, tak spadnu do měkkého. Tentokrát jsem ale šel po schodech, a když zhaslo světlo, udělal trochu delší krok než bylo potřeba. Kdybych padal ze schodů opilý, nic se mi nestane, to už mám vyzkoušené, ale tentokrát jsem náhodou zrovna byl střízlivý, tak jsem si po těle rozmlátil úplně všechno,“ ukazuje podlitiny a čerstvě sešité rány Metoděj Gaja, který hru na prezidenta nepřerušil ani v nemocnici.

„Chtěl jsem se v nemocnici léčit inkognito, ale byl tam se mnou jeden pacient, který spadl z třešně, a ten si koupil Deník, kde jsem byl na titulní stránce vyfocený v gumovém člunu jako Zeman. Prozradil kdo jsem, a tak mi na chirurgii všichni začali říkat pane prezidente a jednat se mnou podle hradního protokolu,“ vyprávěl Metoděj Gaja prezidentské historky kamarádům, kteří s ním přišli posedět na státní svátek Cyrila a Medoděje. „Máme to rozdělené, Cyril slaví svátek dopoledne a já odpoledne,“ prozradil Metoděj Gaja.

V hospodě U Gerina hra na prezidenta pokračuje. Standarta 'Pravda vítězí' oznamuje, že zde slaví svůj i státní svátek Cyrila a Metoděje Metoděj Gaja.Zdroj: Deník / František Kuba

K svátku mu pogratuloval také tiskový mluvčí Prezidentského poháru Viktor Cigánek. „Díky Prezidentskému poháru jsme si uvědomili, jak často nás politici zásobují těžko uvěřitelnými náměty na parodie. Kdyby se naše akce konala jen o týden později, určitě bychom k rybníku přenesli také králíkárnu a požádali paní ministryni spravedlnosti Taťánu Malou, aby bohušovským chovatelům objasnila Mikroklimatické podmínky v chovu králíků. Že při sestavování vlády budou v parlamentu řešit vztahy ministryně ke králíkům, na to lidská fantazie nestačí,“ ohlédl se Cigánek za vydařenou akcí.

Po Prezidentském poháru recesisté v Bohušově chystjí další sportovní událost: pojede se zde Mezinárodní motocyklová šestidenní. Spočívá v tom, že majitelé pincků a kozích dechů budou o prázdninách šest sobot za sebou vyrážet na společnou spanilou jízdu kolem Bohušova.

Prezidenský pohár v jízdě na gumovém člunu po rybníce v Bohušově.
Také Trump a Kim už spálili své trenky