Mírná zima se tak v Bílé projevila hlavně o Vánočních svátcích, kdy se musel areál na pár dní areál uzavřít. 

Lidé v Ostravě začali ve velkém nakupovat v místních marketech.
Koronavirus? Jako o Vánocích. Lidé nakupují ve velkém, panika je ale zbytečná

„V lednu jsme měli návštěvnost mírně vyšší než vloni a v únoru naopak mírně nižší, ale zásadní úbytek lyžařů jsme nezaznamenali,“ uvedl Václav Vrzgula ze Ski areálu Bílá. Díky dlouholetým investicím do modernizace zasněžování byl areál připraven i na špatné sněhové podmínky a sezona výkyvy počasí není výrazně ovlivněna. Sjezdovky jsou upraveny a lyžaři zde mají vhodné podmínky pro lyžování bez omezení.

Náměstí Svobody v Místku. Ilustrační foto.
Často zatopený podchod a další, Frýdek-Místek opravuje silnice a chodníky

„Naší hlavní prioritou byla investice do modernizace technického zasněžování, ač to je věc, kterou zákazník nevidí na první pohled, pozná to tím, že jsme i v tak špatné zimě připraveni a ve skvělém stavu,“ doplnil Václav Vrzgula. 

Lyžařská škola ve Ski areálu Bílá, 31. ledna 2020.Zdroj: Deník / Pavel Netolička

Lyžařská sezona by měla být ve zdejším areálu ukončena koncem března tradiční akci POOLCROSS Bílá, aneb přejezd bazénu na čemkoliv. „Uvidíme co nám podmínky dovolí, ale hlavní sjezdovky a lanovku bychom rádi udrželi až do víkendu 28. března,“ dodal Václav Vrzgula.

Masopust v Hodoňovicích 2020
Hodoňovický masopust

Areál letos nabídl rozšíření služeb i mimo lyžování. Návštěvníci si mohli například půjčit boby či sáně a vyzkoušet vysněženou cestu, která fungovala jako bobová dráha. Lidé si na Bílou přijížděli užít sníh, který v nížinách nebyl. Letos se navíc zdokonalil i snowpark, kde je více překážek i pro začátečníky a v případech, kdy byl dostatek sněhu, byly k dispozici i vlny pro děti. Nedostatek sněhu ovlivnil pouze severní stranu u lanovky, kde měla být připravena zábavná sjezdovka tzv. funline, která se nepodařila kompletně otevřít.

Gaia Mesiah zavítají do frýdeckého klubu Stoun. Foto: Pavla Hartmanová
Kultovní Gaia Mesiah zavítají s novou deskou do frýdeckého klubu Stoun

K TÉMATU - JEDEME DÁL

Zima na Bílé zdaleka nekončí, v provozu jsou aktuálně všechny sjezdovky, lanovka i vleky. „8. března nás ještě čeká velká zábavná akce pro rodiny s dětmi s názvem Den na lyžích v Beskydech s Moravskoslezským krajem. Návštěvníci se mohou těšit na veřejné závody v obřím slalomu, bohatou tombolu, zimní disciplíny pro děti, občerstvení a krásně prožitý den na sněhu," zakončil Václav Vrzgula.

Pokud chtějí lyžaři vědět aktuální informace z areálu Ski Bílá, naleznou je na webových stránkách, sociálních sítích, facebooku a instagramu.

Lyžařská škola ve Ski areálu Bílá, 31. ledna 2020.Zdroj: Deník / Pavel Netolička