Jak vypadá okolí Slezské Harty v místech, kde v úterý 2. března přišla o život manželka hokejisty Třince Petra Vrány, můžete vidět na snímcích ve fotogalerii. V letošním roce nešlo bohužel o jediný případ, kdy pevnost ledu neustála váhu lidského těla.

Svou daň si zimní hrátky vybraly například už v lednu letošního roku, kdy v Ostravě-Porubě zasahovali záchranáři se led prolomil pod čtrnáctiletým chlapcem. V sevření ledové vody se pak ocitli i muž a žena, kteří mu šli na pomoc. 

Také dnes, ve čtvrtek 4. března, se pod pěti dětmi se v Zámeckém rybníku v Žamberku prolomil led. Všichni chlapci (nar. 2010, 2011, 2013) byli letecky transportování do nemocnic. Tam skončily i dvě dívky, pod kterými se také propadl led, ale ty se z vody dostaly a běžely pro pomoc - VÍCE ZDE

Petr Vrána, útočník hokejového Třince. Jemu i rodině se nyní dostává podpory také z klubů po celé republice. Od Ostravy až po Karlovy Vary.
Jsme s tebou, píší kluby kapitánovi Ocelářů Vránovi po tragické smrti manželky

K podobně tragickému konci, jaký měla nehoda na Bruntálsku, se blížila také nedávná událost u přehrady v Brně. Pod led se tehdy dostala osmnáctiletá dívka. I pod jejím psem skotačícím poblíž břehu se slaboučký led prolomil a zvíře se začalo topit.

Letošní zimní počasí bylo příznivé nejen pro sportovce, ale i záchranáře, kteří mohli trénovat sebezáchranu a záchranu osob pomocí různých pomůcek ze zamrzlé vodní hladiny - VÍCE ZDE.

Kapitán hokejistů Třince Petr Vrána (vpravo) při derby s Vítkovicemi. Ve výřezu psycholožka Zdeňka Sládečková.
Ztráta blízkého člověka? Nejlepší je brzký návrat do práce, radí psycholožka

„Tloušťku ledu neměříme. To je soukromá aktivita majitelů rybníků, patrně to asi dělávají i dobrovolní hasiči,“ uvedl již dříve pro Deník mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.