Toto kulaté výročí oslaví muzeum se svými příznivci ve velkém stylu už tento pátek 1. prosince. Oslavy vypuknou v 15.30 hodin v prostorách Technického muzea Tatra v centru Kopřivnice, kde se mají návštěvníci zcela jistě na co těšit. Pořadatelé pro ně připravili nejen pestrý hudební program, bohaté občerstvení či tombolu o tatrovácké ceny, ale zároveň také lákají na celodenní poloviční vstupné do muzea včetně bezplatného odborného výkladu historie.

OSLAVY OŽIVÍ VYSTOUPENÍ KAPEL

K 20. narozeninám zahraje Regionálnímu muzeu v Kopřivnici řada kapel. Jako první se představí Cimbálová muzika Radhošť, kterou tvoří dívčí trio z Trojanovic hrající tradiční moravskou lidovou muziku. V 16.30 hodin ji vystřídá lichnovský dechový orchestr Javořinka, jehož repertoár tvoří kromě klasické dechovky i swingová a popová muzika. Úderem 18. hodiny udeří do strun Cizinci, tedy kopřivnická country a bluegrassová kapela, následovat bude revival Věry Špinarové Jawa a jako poslední od 22 hodin zahrají Rockoví lišáci.

Objekt bývalého kina na třídě 1. máje v Odrách.
Nechá město rozestavěné kino zbourat?

ČTYŘI STÁLÉ EXPOZICE

Regionální muzeum v Kopřivnici vzniklo v roce 1997 jako obecně prospěšná společnost. V současné době spravuje čtyři stálé expozice, a to Technické muzeum Tatra, jehož součástí je i Expozice Dany a Emila Zátopkových, Lašské muzeum a Muzeum Fojtství.

„Již je tomu skutečně dvacet let, co naše společnost prezentuje muzejní, kulturní a historické dění široké veřejnosti, především se zaměřením na produkci značky Tatra od její historie až po současnost. Rovněž naše expozice vypovídají o historii města Kopřivnice, jeho slavných rodácích či různých archeologických artefaktech, keramice a v neposlední řadě pak o životním příběhu našich legendárních olympioniků manželů Zátopkových,“ přibližují jednotlivé expozice ve městě pracovníci kopřivnického muzea, které každoročně navštíví tisíce návštěvníků z celé České republiky.

Most přes Lánský potok byl ve velmi špatném stavu musel jít kompletně dolů. Práce na rekonstrukci se protáhnou.
Komplikace nekončí, oprava mostu se protáhne