Momentálně je pokryta část ulice Ostravské. A to ve směru od Ostravy. Řidiči často nerespektovali skutečnost, že se nachází v místech, kde je povolena padesátka, a rychlost nezřídkakdy překračovali. Mnohým otrnulo poté, co se na vlastní kůži přesvědčili, jak takový systém může uškodit obsahu peněženky.

Radary vozidlo snímají, pokud řidič vjede do úseku vyšší než povolenou rychlostí. Jestliže se ve sledované části silnice pohyboval rychleji, než dovolují dopravní regule, a při zprůměrování překročil i toleranci, pak mu domů doputuje dopis, ve kterém bude žádán, aby zaplatil pokutu. Provinilec si pak moc dobře rozmyslí, zda tudy příště bude projíždět podle předpisů.

Zámek Raduň. Ilustrační foto, říjen 2018.
Zámecká sezona v Raduni ještě nekončí

Byť se letos v ulici Ostravské stalo několik vážných nehod, celkově zde ubylo příliš rychle jezdících řidičů. „Už si na to dávají pozor a zpomalují. Vedlo to ke zklidnění dopravy ve městě,“ poznamenal Luděk Olšovský, velitel Městské policie Hlučín, která systém úsekového měření spravuje.

V současné době finišují přípravy dalších radarů, které budou bedlivě sledovat ulici Celní. Po této komunikaci se přijíždí ve směru od Děhylova, případně Poruby. Vzhledem k tomu, že se zde rychlost překračuje ve velkém, úsekové měření pohlídá oba směry. „Stává se, že někteří řidiči jedou příliš rychle už od Lidlu, proto jsme chtěli hlídat i směr ven z města,“ poznamenal Luděk Olšovský.

Podzimní procházka například kolem Ostravice nebo v Komenského sadech dokáže neskutečně zahřát pestrou škálou barev.
Meteorologové varují před silným větrem

V Celní ulici se bude obousměrně měřit na zhruba půlkilometrovém úseku od restaurace U Čochtana až po křižovatku s ulicí Na Krásné vyhlídce. U frekventované komunikace je velký pohyb lidí. Kromě autobusové zastávky se zde nachází třeba vjezdy do Sportovně- -rekreačního areálu Hlučín anebo Dětského ranče.

Momentálně se dopracovává značení a řeší se, kam budou radary nainstalovány. „Musela proběhnout výměna sloupů veřejného osvětlení, kam měly být umístěny, jelikož některé byly staré a nevyhovující. Myslím si, že od listopadu by mohlo být úsekové měření v provozu i tady,“ uzavřel Luděk Olšovský.

Hubertova jízda v Mikolajicích.
Vyhlášená Hubertova jízda se povedla. Podívejte se!