Ve středu odpoledne se takto zbavila odpadu romská parta, která zřejmě pracuje na rekonstrukcích domů. Jako příhodné místo si vybrala lokalitu mezi doly Dukla a Lazy.

Akce to byla předem promyšlená. Šéf vše jistil v luxusním BMW, zatímco další členové party vykládali odpad z velké dodávky. Aby toho nebylo málo, zajeli ještě pro jednu fůru, tentokrát zbytků z rozebraných automobilů.

Ve čtvrtek se na skládce objevila další várka odpadu. 

Úmyslně založené požáry na černých skládkách v okrajové havířovské části museli ve středu hasit hasiči.
V Havířově někdo zapaluje černé skládky pneumatik a dalšího odpadu

Svědci, kteří zakládání černé skládky viděli, přivolali městskou policii. Ta se teď snaží podle registračních značek aut zjistit, kdo je za nezákonné uložení odpadu zodpovědný.

Vlastníci lesů i pozemků jsou proti zakládání skládek téměř bezbranní. Instalují sice značky se zákazem vjezdu nebo i závory, tato opatření se však zatím jeví jako neúspěšná. Kdo se chce odpadu zbavit načerno, složí ho kamkoli.

Dá se přitom předpokládat, že stavební firmy si za likvidaci suti a dalšího odpadu nechají od zákazníka dobře zaplatit. Místo na skládku ho ale odvezou do lesa. Stejně tak platí motoristé za likvidaci pneumatik, které rovněž ve velkém končí v lesích. Tam je pak navíc sběrači železa zapalují, aby získali dráty.

Černá skládka na pomezí Orlové a Karviné.
Je jaro, tak honem s odpadem do přírody. Lidé a černé skládky
Ekologické myšlení některým lidem evidentně chybí. Jen v Karviné se v posledních dnech objevila další černá skládka.
Jsou remízy a jiná zákoutí popelnicí pro stavební firmy?