Na silnici – vybavené u zimního stadionu také novým kruhovým objezdem – zatím nebude položena vrchní vrstva živice.

„Mimo jiné ale nebude možné v ulici K. Śliwky parkovat. V pátek 24. srpna totiž začne druhá etapa rekonstrukce ulic v centru. Uzavřená bude část ulice K. Śliwky, a to v úseku od křižovatky s Poštovní ulicí po křižovatku s ulicí Fryštátská.

Stejně tak i část Poštovní ulice, ta v úseku od trafiky po křižovatku s K. Śliwky,“ rozplétá síť uzavírek mluvčí zdejšího magistrátu Lukáš Hudeček.

Část ulice K. Śliwky v centru Karviné bude zprovozněná, zatím ale jen provizorně.Zdroj: Deník / Richard Kutěj

Objížďky povedou po třídě 17. listopadu, ulicích Vydmuchov a Fryštátská. Příjezd k budovám B a C karvinského magistrátu povede od zimního stadionu. Řidiči se musí připravit, že nebude možné parkovat u magistrátní budovy C.

UŽŠÍ CESTA BY PRÝ VADIT NEMĚLA

Ulice K. Śliwky je krom nového „kruháče“ vybavená také ostrůvky, které ji místy značně zúží. Podle karvinského magistrátu se má takto zklidnit a zpomalit doprava v centru. „Vše je podle platných norem a projet by zde tak měla i velká zásobovací a nákladní vozidla, která do centra zajíždějí,“ zní vyjádření magistrátu.

V daném termínu bude probíhat také oprava Lázeňské ulice. Tam bude uzavřen vždy jeden pruh, doprava povede v obou směrech kyvadlově, řídit ji budou semafory. Druhá etapa oprav silnic v centru Karviné končí 30. listopadu.

Plavčík. Ilustrační foto
Plavčík: práce pro odvážné jedince