Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ho jmenuje v následujících dnech a od 18. února převezme řízení nemocnice od Petra Vávry, který byl jejím vedením dočasně pověřen.

Podle mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová bylo zároveň zrušeno už vyhlášené výběrové řízení, do kterého se mohli do středy hlásit zájemci o funkci.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a Evžen Machytka (vpravo).
FNO: Vojtěch zase nerozhodl. Konkurz na ředitele bude znovu!
Fakultní nemocnice Ostrava. Ilustrační foto
FNO: odbory kritizují ministra Vojtěcha

Havrlant vyhrál výběrové řízení poprvé loni na jaře, když se o křeslo utkal s Evženem Machytkou, který byl vedením nemocnice pověřen po odvolání někdejšího ředitele a bývalého sociálnědemokratického ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka.

Řízení skončilo nerozhodně a přednost nakonec dostal Machytka, který v nemocnici provedl řadu kontroverzních personálních změn. Po sílící kritice byl nakonec nucen loni v říjnu rezignovat. Ve vyhlášeném konkurzu znovu uspěl Havrlant, který získal stejnou podporu jako primářka Krevního centra FNO a náměstkyně ředitele Zuzana Čermáková.

Jednání ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem a primátorem Ostravy Tomášem Macurou o situaci ve FN Ostrava.
FNO: jak vidí situaci hejtman a primátor?

Ministr se začátkem ledna rozhodl, že nevybere žádného z úspěšných adeptů kvůli značně různícím se názorům na ně. Domníval se, že by jmenování jednoho z nich nevedlo ke zklidnění situace.

"V mezičase se však oba nejúspěšnější kandidáti dohodli na tandemu pod vedením pana Havrlanta s paní Čermákovou jako první náměstkyní ředitele, a přivedli tak oba tábory ke kompromisu," uvedl Vojtěch.

Nouzový přístřešek pro lidi bez domova od firmy iglou.cz, 22. ledna 2019 v Ostravě.
Speciální iglú pomáhá bezdomovcům v Ostravě přežít mrazy
Tragická nehoda na Opavské ulici ze směru z Poruby na centrum. Auto srazilo dívku a starší chodkyni, která zraněním podlehla.
Na přechodu smrti v Porubě budou semafory. Mohly být už před 14 roky!
Papírové jízdenky v Ostravě k 1. lednu 2020 skončí.
Papírové jízdenky v Ostravě letos skončí. Co je nahradí?