Přední český epidemiolog Rastislav Maďar je koordinátorem epidemiologické skupiny MZ Karanténa a náměstkyně ředitele Jana Pająk, která byla jmenována konzultantkou týmu MZ v oblasti personálního řízení a členkou Finanční skupiny COVID MZ ČR. 

Beach volejbal TJ Ostrava, 18. dubna 2020 v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: V Ostravě opět ožila sportoviště, lidé vyrazili o víkendu ven

„Jsem rád, že se mohu spolupodílet na organizování chodu ostravské fakultní nemocnice v době, kterou jsme nikdo před vypuknutím pandemie COVID-19 nezažili. Moje zkušenosti z této práce mi taky velmi pomáhají při řešení problémů, jež musíme teď aktuálně zvládat s epidemiologickým týmem ministra zdravotnictví,“ popsal svou současnou práci Maďar.

A jak popsala svoji úlohu v týmu Pajak?

„Jsem ráda za tuto příležitost, jelikož s kolegy z fakultních nemocnic jsme v denním kontaktu se zaměstnanci a provozními problémy, a můžeme tak navrhovat vhodná opatření a řešení,“ uvedla. 

Ze zásahu moravskoslezských zdravotnických záchranářů při úrazu paraglidisty v sobotu v Beskydech.
OBRAZEM: Paraglidisty v Beskydech zachraňovala Horská služba, šetří to i policie

Pandemie COVID-19 byla Světovou zdravotnickou organizací vyhlášena 11. března 2020. V této době už se ve FN Ostrava scházel krizový štáb, složený z členů vedení nemocnice, přednostů a primářů klíčových oborů a dalších odborníků.

Od té doby se pravidelně schází každé ráno. A problémy, které se v tomto největším zdravotnickém zařízení v Moravskoslezském kraji objevují, řeší rychle a operativně i díky zkušenostem obou zmíněných odborníků.

Produkce medicinálních lahví ostravské společnosti Vítkovice Cylinders a polské společnosti Vítkovice Milmet tak půjdou na export, tuzemské zdravotnictví je nedostane. 
Lahve na kyslík z Vítkovic Česko pro zdravotnictví nechce, půjdou jinam. Proč?
Strážníci pokutují i v době koronavirové.
Doba koronavirová na špatné parkování nehraje, v Ostravě padají i pokuty