První gratulace se včera dočkal Martin Plačko od kolegy ve dvě hodiny ráno. Dalšího přání pak krátce po druhé hodině odpolední už za volantem autobusu od cestujícího Jakuba Zdrálka.

Líbí se vám nápad řidiče autobusu oslavit narozeniny s cestujícími? Hlasovat můžete v anketě pod článkem

„Nechtěl jsem vyrušovat při jízdě, takže jsem si počkal, až budu vysedat na Závoří a popřál panu řidiči všechno nejlepší!“ nechal se slyšet student Jakub, který si netradičně vyzdobeného autobusu všiml ihned při nastupování a jako první si vzal bonbon. Větrový.

Sladkosti v desetiminutové pauze na točně na Hulvákách pověsili ve voze oslavenec s kamarádem Lukášem Majerníkem (jenž také patří k dopravním nadšencům okolo portálu www.mhdzive.cz).

Aby bylo jasno proč, vylepili letáčky vysvětlující, že se na lince 57 slaví narozeniny.

„Sáro! To se může…“ reagovali po chvilce školáci, kteří přisedli na Pískových dolech. Nejprve se jen jako ostatní rozhlíželi, usmívali a pak začali sbírat.

„More, neber toho tolik,“ napomínal jeden romský spolužák dalšího, když už uprostřed autobusu zůstaly jen prázdné provázky.

Ilustrační foto.
Potvrzeno! Prodloužená Rudná dostala zelenou

Vladislav Kosyna vzal pamlsek pro vnučku Lucku, s níž cestoval ze školy. Oběma se netradiční oslava moc líbila. Naopak smutně koukali na konečnou na Mírovém náměstí malí bráškové máma jim totiž bonbony nedovolila. Vysvětlovala, že jsou tvrdé (všechny nebyly).

Vzhledem ke včerejší chumelenici a k tomu odpovídajícímu provozu nebyl šofér-oslavenec schopen přestávky a doplnění sladkostí. To obstaral kamarád Lukáš.

Odchody, pohledy do sešitů napoví, kdo a kterou šachty opustil v letech 1928 až 1939 či 1940 až 1945.
V Ostravě probírají tisícovky hornických osudů

„Bonbony rozdávají. Mikuláše ale není…“ divila se Marie Zábranská. Po zjištění skutečnosti tvrdila, že jde o fajn nápad!

Martinu Plačkovi nepokazilo oslavu ani počasí. „Sníh miluju. Jsem rád, že sněží, a nevadí mi v tom jezdit. Něco jiného by bylo, kdyby se staly cesty už nesjízdné,“ líčil autobusák, jenž nápad oslavovat v dopravním prostředku vzal od slovenského kolegy tramvajáka z Bratislavy.

Záběr kamery
VIDEO: Kamery v Hrabůvce zachytily kapsáře v akci. Poznáte ho?