Davy, proudící zmíněným industriálním areálem nebraly konce. Vzduchem se už desítky metrů daleko od prvních stánků nesly lahodné vůně nejrůznějšího původu, od sladké, přes slanou, masovou i chlebovou. Desítky stánkařů přijely s nabídkou toho nejlepšího z celého Moravskoslezského kraje a návštěvníci tak mohli směle ochutnat, co všechno region vlastně nabízí.
Nechyběly oblíbené variace burgerů, pasta, pokrmy mexické a asijské kuchyně, voňavé pečivo, ale třeba i gourmet popcorn nebo šnečí speciality.
Další Pojez festy:
-12. srpna v Karlově Studánce
- 9. září na pile v Ostravici
Pojez fest je součástí programu Pojez, který funguje rok a snaží se místním i turistům ukázat, že výlet se dá spojit i s lahodným gastronomickým zážitkem. Jeho součástí je bezmála padesátka podniků a přibývají další.
Zkrátka nepřišli ani milovníci sladkého, okusit mohli krásně vyhlížející dortíčky, zmrzlinu a další cukrářské lahůdky. Žádný festival by se neobešel bez pěnivého moku, na Pojezu jej nabízelo hned několik prodejců. Zastoupeno ale bylo i kvalitní víno nebo džusy.
Kromě samotného obcházení stánků a mlsání dobrot mohli příchozí zhlédnout i několik kulinářských show, které se odehrávaly na pódiu. Dozvěděli se třeba, jak může vypadat dobrá snídaně, jak nazdobit dortíky, zabrousilo se i k uzeninám, pizze nebo moderní české kuchyni.
„Chceme lidem na jednom místě nabídnout to nejlepší z gastronomie v kraji. Oblast gastra se u nás v posledních letech dynamicky rozvíjí a Pojez představuje i talent a práci osobností, které za úspěšnými podniky stojí,“ uvedl jednatel MS Tourismu Petr Koudela.
Sobotní Pojez fest byl navíc propojen i s další akcí, protože na technické atraktivity v regionu lákal Den s Technotrasou.