„Obviněnému je kladeno za vinu, že měl z okna prvního patra rodinného domu opakovaně vystřelit nelegálně drženou útočnou puškou (samopal) na 27letého muže, který stál na pozemku domu spolu s dalšími osobami. Jen shodou okolností se podařilo poškozenému skrýt za osobní automobil a nedošlo ke zranění osob,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

U toho ale nezůstalo. Muž pak sedl do auta a snažil se ujet přivolaným policistům, kteří se jej snažili zadržet. „Najel vozidlem na policisty, kteří museli uskočit, aby nedošlo k jejich sražení. Následně policisté použili služební zbraně k zastavení vozidla a zadržení muže,“ popsala dále mluvčí.

Dům v Dolní Lutyni, kde se ve středu večer střílelo.
„Zvláštní, problémový,“ říkají lidé z Dolní Lutyně o muži, po kterém střílel syn

Policisté při následné domovní prohlídce zajistili 6 samopalů, 2 dlouhé zbraně, 400 nábojů a příslušenství. „Všechny zbraně budou odeslány k odbornému zkoumání,“ dodala Jiroušková. Obviněný není držitelem zbrojního průkazu.

„Zbraň, kterou měl obviněný střílet byla zajištěna při policejní akci u 21letého rodinného příslušníka obviněného. Ten ji chtěl před policisty uschovat a z domu před příjezdem hlídky utekl. Poté byl zadržen v Bohumíně,“ doplnila závěrem mluvčí Jiroušková s tím, že není vyloučeno, že v následujícím období, po obdržení znaleckých posudků a odborných vyjádření, například z oboru balistika, se bude rozšiřovat trestní stíhání obviněného muže.

Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let a policisté podali návrh k podnětu na vzetí obviněného do vazby.

Ilustrační foto.
V Dolní Lutyni po sobě údajně stříleli otec se synem. Pohádali se v hospodě