Za MINT Marketem stojí parta lidí, kteří eventy pořádají přes deset let. V současné době ho úspěšně provozují od Ostravy až po Plzeň, přičemž počet nových lokalit neustále roste.

Trhy jsou známé svou přátelskou uvolněnou atmosférou a širokým sortimentem originálního zboží, většinou ruční nebo řemeslné výroby, s vysokým zastoupením současných trendů, jako jsou například fair-trade, eko, bio, zero waste nebo upcycled.

Restaurace a pivnice Ostravsko, ilustrační foto.
Až půjdete do restaurace, vezměte si více peněz. V Ostravě musí zdražovat

Návštěvníci často ocení osobní přístup a přímý kontakt s výrobci. Designeři zase rádi využijí příležitosti prezentovat svoje výrobky širokému publiku, aniž by tomu museli věnovat všechen svůj čas nebo prostředky. "Podpora malých a lokálních značek je od samého začátku jednou ze základních myšlenek našeho projektu", dodává principálka Lenka Kolářová.

Vánoční dárky pro celou rodinu nakoupíte bez stresu a na pohodu přímo od jejich autorů od 10 do 17 hodin. Chybět nebudou ani vybrané delikatesy, doprovodný program, dj a dětský koutek. Vstup je jako vždy zdarma a bez bariér, čtyřnozí mazlíčci jsou vítáni.

 Seznam prodejců, aktuality a bližší informace najdete na tomto oficiálním webu akce