O revitalizaci centra Kopřivnice se hovoří již několik let, konkrétnější podobu jí dala studie zpracovaná architektonickou kanceláří Kamila Mrvy, současného zastupitele Kopřivnice, z konce roku 2015.

Studie se zabývá prostorem mezi ulicemi Štefánikova, Kpt. Jaroše, Záhumení a Obránců míru a týká se například povrchů, mobiliáře, veřejného osvětlení a dalších souvislostí. Architektonická kancelář, která studii vypracovala, ve stati Analýza stavu nazývá současnou architektonickou situaci ve středu města jako „chaos“. „V současné době se v centru města objevuje téměř 20 druhů zpevněných ploch. Studie navrhuje sjednocení počtu povrchů, redukci počtu druhů materiálů na 5 až 6,“ stojí mimo jiné v studii.

Ústředním motivem návrhu je novinka ve středu území, něco jako brána z bílého betonu, která může v létě poskytnout stín, při dešti přístřeší, může být místem, kde bude pódium pro vystupující na koncertech. Je centrálním bodem návrhu. Studie praví, že takový centrální prostor středu města chybí.

Projekt Revitalizace by měl výrazně změnit současný nevyhovující vzhled takzvané pěší zóny, tedy středu města Kopřivnice. Práce na revitalizaci začnou v dohledné době.

„Je všeobecně známo, že v roce 2019 začíná dlouho plánovaná rekonstrukce města v plánované výši 140 milionů korun,“ uvedl na posledním zasedání zastupitelstva Kopřivnice starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný a doplnil, že další velkou akcí je kanalizace místních částí Vlčovice a Mniší. „Obě tyto akce jsou největšími investičními akcemi města v tomto volebním období,“ zdůraznil Miroslav Kopečný.

Veselská rozhledna ještě není oficiálně otevřená, lidé už ji ale navštěvují.
Rozhledna není oficiálně ještě otevřena, přesto už je lákadlem