Podivné ticho jako by ovládlo včera odpoledne celý Petřvald na Novojičínsku. 

Všechny články k pondělní tragické události najdete zde: Raškovická tragédie

Před domem, kde muž bydlel s manželkou, bratrem a rodiči, stála v úterý v podvečer čtyři auta, v obou patrech se svítilo. Když se kolem půl páté setmělo, někdo v horním patře zatáhl žaluzie.

Podivín

Mezitím chlapi v kiosku, který je téměř na konci obce, potichu hovořili o tom, co se v Raškovicích stalo. Slyšeli to z rádia. „On se tady nijak moc s nikým nestýkal, ani se moc neangažoval. Maximálně s těma rovňákama (svými vrstevníky pozn. red.) se stýkal, třeba, když opékali a tak," řekl muž, který šel kolem. Podle dalšího Ondřej D. ani nebýval viděn v některé z místních hospod.

Jiný muž, který si právě hrál na zahradě se psem, se na dotaz na místního spoluobčana tvářil překvapeně. „No, o té věci jsem slyšel, ale vůbec nevím, že by ten, co to udělal, byl člověk odtud. V každém případě je to hrozné," dodal.

To, že muž příliš do místních hospod nechodil, potvrdili i další lidé, kteří do nich chodí. Podle některých z nich byl Ondřej D. trochu podivín už třeba tím, jaký ve svém mladém věku nosil hustý plnovous, a také se o něm vědělo, že legálně vlastní střelné zbraně, které mívá často u sebe.

Zkrat

„Podle mě bylo otázkou času, kdy se něco takového stane," nechal se slyšet další z obyvatel Petřvaldu, který muže podezřelého z dvojnásobné dokonané vraždy znal. Podle něj se v obci povídá, že Ondřej D. užíval drogy.

Starosta Petřvaldu Zdeněk Pexa podobně jako mnozí další lidé byl událostí zaskočen.

„Nevím, co k tomu říci. O tom, co se stalo, nemám žádné informace. Ale vím, že to byl klidný člověk, takže podle mě to musel být nějaký zkrat. To, co udělal, není normální," uvedl Zdeněk Pexa s tím, že Ondřej D. byl ještě před čtrnácti dny na vítání občánků v obci. Podle informací Deníku tam fotil. „Opravdu nevím, co si o tom myslet. Co teď ti rodiče? Je to špatné…," zachmuřil se starosta Petřvaldu.