O připravované změně informoval v úterý náměstek hejtmana Jakub Unucka, když se účastnil zahájení provozu nové železniční zastávky Havířov střed.

„Dohodli jsme se se společností RegioJet na zařazení tří ranních spojů do našeho krajského integrovaného systému. Jedná se o spoje, které pomohou především lidem každodenně dojíždějícím za prací do Ostravy. Cestující nebudou muset volit jen spoje Českých drah, ale mohou na jeden doklad cestovat i RegioJetem,“ řekl Unucka.

Novinka začne platit od prosincové změny jízdního řádu. Žlutými vlaky mohou s Odiskou cestovat všichni cestující po trase z Návsí do Ostravy, tedy přistupující v Bystřici, Třinci, Českém Těšíně a Havířově.

„S krajem jsme se dohodli na třech ranních spojích, které vyjíždějí z Návsí ve směru na Prahu. Pro cestující to bude jistě výhodné, protože budou moci cestovat na jeden doklad bez nutnosti kupování další jízdenky,“ potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

„Pro cestující v systému ODIS budeme mít vyhrazena místa ve vozech bez palubního servisu. Využívat mohou standardně zavedeného internetu,“ dodal Ondrůj.

Závody silničních motocyklů na přírodním Těrlickém okruhu o Havířovský zlatý kahanec 2017.
Kahanec se pojede už v červnu